Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Ξεκίνησαν οι διήμερες εργασίες με σύνθημα: «Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής» (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή 1.221 αντιπροσώπων από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις (13 Ομοσπονδίες, 14 Εργατικά Κέντρα, 451 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ.
«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» με το σύνθημα αυτό και το τραγούδι «Πάλης Ξεκίνημα», το οποίο οι αντιπρόσωποι τραγούδησαν όλοι μαζί, άνοιξε η αυλαία των εργασιών.
Λίγο νωρίτερα ο Σπύρος Ράλλης, συνδικαλιστής της ΠΟΕΕΠ το 1999
-όταν δημιουργήθηκε το ΠΑΜΕ- και μέλος της πρώτης Εκτελεστικής του Γραμματείας, υπενθύμισε την ανάγκη για δράση σε ταξική κατεύθυνση που γέννησε το ΠΑΜΕ.
Την έναρξη των εργασιών παρακολούθησαν αντιπροσωπείες από 36 συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων χώρων, τους οποίους ο Γιώργος Πέρρος καλωσόρισε έναν-έναν από το βήμα της Συνδιάσκεψης και αμέσως μετά παρουσίασε  την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Σημαντική συμμετοχή διεθνών αντιπροσωπειών