Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κινητοποίηση σωματείων για τα οξυμένα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοέμβρη, μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, υγειονομικοί και εργαζόμενοι άλλων κλάδων.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων των νοσοκομείων «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο», το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδας και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Υγειονομικοί και εργαζόμενοι άλλων κλάδων απαίτησαν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στη συγκέντρωση μίλησε η Αθηνά Γραμματικοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου στο «Θεαγένειο». Όπως είπε, η κατάσταση στο χώρο της Υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, με ελλείψεις σε προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του χώρου δουλεύουν με εντατικά και εξαντλητικά ωράρια. Η όλη κατάσταση επιφέρει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.
Καταγγέλθηκε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ με τα νέα μέτρα που αυτή αποφασίζει, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, ανοίγει το δρόμο για τη λειτουργία τους ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την «πώληση» υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς.
Μέσα από την κινητοποίηση υγειονομικοί και εργαζόμενος λαός διαδήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνει κανένας άνεργος ή εργαζόμενος, συνταξιούχος που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε φάρμακα και περίθαλψη. Δεν θα επιτρέψουν να πεταχτούν στον Καιάδα οι άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες, αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.