Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ:Ολοι στον αγώνα ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά, για τα δικαιώματά μας στην εργασία και τη ζωή!

Απεργούν αύριο, Πέμπτη,οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε όλη τη χώρα, στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πως απορρίπτουν τα νέα μέτρα που μεθοδεύουν, δεν συμβιβάζονται με τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί, αλλά διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντείνουν τις προσπάθειές τους μέχρι την τελευταία στιγμή Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντίστοιχα. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στην απεργία απευθύνουν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Στην κατεύθυνση αυτή, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που τις προηγούμενες μέρες οργάνωσαν κατά τόπους κινητοποιήσεις,
παίρνουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις στις συγκεντρώσεις θα πάρουν θέση και τα τρακτέρ.
Αντίστοιχα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και τις συγκεντρώσεις. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει μια σειρά Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, μέσα από συνελεύσεις και συσκέψεις που έγιναν για την προετοιμασία της απεργιακής μάχης.
Στην απεργία καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ενώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει 30 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.
Να πάρουν μέρος στην απεργία καλεί τους σπουδαστές ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής. «Πίσω από τις ωραίες λέξεις της κυβέρνησης, περί "συναίνεσης" και "δίκαιης ανάπτυξης", βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα. Η μερική απασχόληση, τα 3ωρα και 4ωρα, οι μισθοί των 300 και 400 ευρώ, ακόμα και των 100 ευρώ, οι ατομικές συμβάσεις και οι συμβάσεις μιας μέρας, η "πρακτική", δηλαδή η απλήρωτη δουλειά, η "μαύρη" - ανασφάλιστη εργασία, τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας στους νέους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του.
Αντίστοιχα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές στις 10 π.μ., στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να πάρουν μέρος στην απεργία και την πορεία «με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλο το λαό».