Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»:Συνεχίζουμε τον αγώνα! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας!

Αυτές τις μέρες πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δυσχέρειες στο εγχείρημα της εξαγοράς του «Μαρινόπουλου» από τον «Σκλαβενίτη» καθώς και για αδυναμία αποπληρωμής της μισθοδοσίας των εργαζομένων για το μήνα Δεκέμβρη.
Υπενθυμίζεται πως η 17η Φλεβάρη 2017 αποτελεί τη καταληκτική ημερομηνία για τη συγκεκριμένη συμφωνία.
Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων «Μαρινόπουλου», αναφέροντας:

«Για άλλη μια φορά εμείς οι εργαζόμενοι στον "Μαρινόπουλο" που βρισκόμαστε για παρά πολλούς μήνες σε καθεστώς αβεβαιότητας ενημερωνόμαστε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην εταιρεία, ενώ οι εργοδοσίες και από τις δύο πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος μέσα στα καταστήματα.
Η ανακοίνωση του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου αυξάνει την ανησυχία μας, καθώς επιδίδεται κατά τη συνήθη του πρακτική, στη καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού.
Δεν ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία του συγκεκριμένου σωματείο έχει αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος της εργοδοσίας στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και στην υπονόμευση των αγώνων μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και επανάπαυση!
Τώρα να βρεθούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα που είναι μπροστά μας. Τώρα να συσπειρωθούμε στα κλαδικά μας σωματεία, στις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κατάστημα!
Η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!
Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ούτε μια ώρα στη λογική "κάτσε να δούμε", στην κάλπικη ελπίδα της ατομικής λύσης.
Να μην εναποθέτουμε τις προσδοκίες μας στα χέρια του δήθεν "καλού εργοδότη" που θα μας σώσει. Έχουμε πλέον τη δική μας πολύτιμη πείρα για το ρόλο των μεγαλεμπόρων που θησαυρίζουν με την εκμετάλλευση χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων σε όλο τον κλάδο.
Αυτή τη περίοδο φουντώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ για το ποιος θα εξασφαλίσει μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά. Έχουν βγει κυριολεκτικά τα μαχαίρια με θύματα τους εργαζόμενους που παλεύουν να κρατήσουν τη δουλειά και τα δικαιώματά τους. Σε αυτή την πάλη οι εργαζόμενοι του "Μαρινόπουλου" που δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση θα βρεθούν στη πρώτη σειρά!
Καμία θυσία για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων!
Όλοι τώρα στον αγώνα για όσα δικαιούμαστε, για όσα έχουμε ανάγκη.
Ούτε λόγος να γίνεται για καθυστέρηση ή μη καταβολή της μισθοδοσίας μας!
Μη διανοηθεί η εργοδοσία να αργοπορήσει τη μισθοδοσία Δεκέμβρη.
Όλοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά απαιτούμε από τις εργοδοσίες και τη κυβέρνηση:
Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας.
Καμία οικειοθελή αποχώρηση,
Να μη δεχτούμε βλαπτικές μεταβολές στη σύμβαση μας. Καμία μείωση μισθών.
Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
Οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις γίνονται, να γίνονται με γνώμονα την κατοικία και όχι τις ανάγκες της εταιρείας και να έχουν μόνιμο χαρακτήρα».