Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Χιλιάδες απεργοί συμμετέχοντας στη μαζική απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ έδωσαν αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και κουαρτέτο, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η μαζική απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έδωσε το στίγμα αυτής της αποφασιστικής απάντησης, όπως και οι δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τα νησιά του Αιγαίου. Χιλιάδες απεργοί πορεύτηκαν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, μαζί με τους αγρότες που προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις με πανελλαδικό συντονισμό, μαζί με ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέες και νέους, γυναίκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
Ολοι μαζί έδωσαν απάντηση στην παραπληροφόρηση και τους ελιγμούς της κυβέρνησης,
που επιχειρεί να κρύψει το βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο των συνεννοήσεων και των συμφωνιών που κάνει με τους «εταίρους», έδωσαν απάντηση στην εργασιακή ζούγκλα που η κυβέρνηση και οι προκάτοχοί της έχουν διαμορφώσει προς όφελος της εργοδοσίας, στα νέα αντεργατικά μέτρα που μεθοδεύει για λογαριασμό της, αλλά και στον νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που συζητούνταν στη Βουλή την ώρα που περνούσε από μπροστά της η μαζική απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας.
Τη χτεσινή απεργία σημάδεψε η καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών, που εδώ και μέρες συνεχίζουν ανυποχώρητα τον απεργιακό τους αγώνα, όπως και η συμμετοχή από χώρους δουλειάς που αναπτύσσονται εστίες αντίστασης ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, από χώρους δουλειάς που η απεργία έγινε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.
Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στα συνδικάτα που παλεύουν και δεν τα «διπλώνουν» μπροστά στον ταξικό αντίπαλο και στις δυσκολίες του αγώνα, είναι παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες, για την κλιμάκωση της πάλης, για να βάλουν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.
Απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ που στόχο έχουν να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου έδωσαν χιλιάδες απεργοί συμμετέχοντας στη μαζική απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.
Χαρακτηριστικό για τον όγκο της διαδήλωσης, είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας πέρασε τη Βουλή υπήρχαν ακόμα μπλοκ απεργών στην Ομόνοια.

Απαίτησαν τα δικαιώματά τους στη ζωή και τη δουλειά ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά βροντοφωνάζοντας «Όχι στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Σήκωσαν ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων και πορεύτηκαν μαζικά και δυναμικά από την Ομόνοια ως τη Βουλή. Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Βουλή, υπήρχαν ακόμα μπλοκ απεργών στην Ομόνοια που δεν είχαν ξεκινήσει.
Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. (Δείτε ΕΔΩ δήλωση)
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και συνταξιούχοι πίσω από τα πανό των Συλλόγων, των Σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών φώναζαν συνθήματα όπως «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, στον καπιταλισμό την πλάτη να γυρίσεις», «Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών είναι η απαίτηση των εργατών», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO - ΦΩΤΟ)