Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Παρεμβάσεις σε καταστήματα που άνοιξαν σήμερα, δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς

Στη δουλειά βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη οι εμποροϋπάλληλοι σε μια σειρά εμπορικά κέντρα («McArthurGlen», «Empoli», «Factory Outlet») που λειτούργησαν κανονικά, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά την επομένη της Πρωτοχρονιάς. Αντίστοιχα κρούσματα, αν και μεμονωμένα, καταγράφηκαν σε καταστήματα στην Ερμού και στο εμπορικό κέντρο «Smart Park».
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχώρησε σε παρεμβάσεις στο
«Empoli» στο Περιστέρι, στην Ερμού, καθώς και στο «McArthurGlen», καταγγέλλοντας το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Ήδη οι εμποροϋπάλληλοι έχουν δουλέψει για τρεις συνεχόμενες Κυριακές μέσα στο Δεκέμβρη (17, 24 και 31/12), ενώ η εργοδοσία σε μια σειρά περιπτώσεις έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να λειτουργήσει τα καταστήματα και στις 6 Γενάρη, ημέρα των Θεοφανείων, που αποτελεί κατ' έθιμον αργία. Επιπλέον, από τις 8 Γενάρη ξεκινά η εκπτωτική περίοδος, στο πλαίσιο της οποίας οι εμποροϋπάλληλοι θα κληθούν να εργαστούν την Κυριακή 14 Γενάρη.
Στη συζήτηση με το σωματείο οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις καθημερινές απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλειά χωρίς ξεκούραση και τους ρυθμούς εντατικοποίησης. Ειδικά στο «McArthurGlen», όπου έχει παρέμβει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα ενάντια στα ωράρια - λάστιχο και στην προσπάθεια κατάργησης των κατ' έθιμον αργιών, ο Σύλλογος έχει ζητήσει συνάντηση με τον διευθυντή, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση στο αίτημά του. Το σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στις γραμμές του, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας.