Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στη Θεσσαλονίκη από το πρωί δόθηκε με επιτυχία η μάχη της απεργίας σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως τα εργοτάξια του Μετρό που νέκρωσαν, ενώ εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών και χάρτου στη Σίνδο, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, παρά τη βροχή, έδωσαν μαχητικά το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που
ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ video). 
Η πορεία στάθηκε αρχικά έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στην πύλη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε και ολοκληρώθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Εκεί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΚΘ, καταγγέλλοντας τον προδοτικό ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατονόμασαν τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές ως τους πρώτους υπονομευτές των εργατικών αγώνων και οργανωτές των απεργοσπαστικών μηχανισμών (δείτε εδώ video).
Στην είσοδο του κτιρίου έγραψαν συνθήματα όπως "Εξω τα τσιράκια της εργοδοσίας από τα Σωματεία" ενώ ανέδειξαν τον πραγματικό ρόλο της πλειοψηφίας της Διοίκησής του μετονομάζοντάς το ΕΚΘ σε "Εργοδοτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης".
Εκεί έξω, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15/1, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 6.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.