Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«Trastic» (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ)-Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου «TRASTIC» (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) που συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και τη διασφάλιση της εργασίας τους, βρέθηκε το πρωί κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με την βουλευτή Ελένη Γερασιμίδου.
Έξω από την πύλη του εργοστασίου, όπου από χτες οι εργαζόμενοι έχουν εγκατασταθεί και πάλι προσπαθώντας να εμποδίσουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να βγάλει έξω μηχανήματα, η Ε. Γερασιμίδου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον πολύμηνο αγώνα τους.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Οκτώβρη του 2011. Το προηγούμενο διάστημα έπαιρναν το επίδομα επίσχεσης, όμως ο ΟΑΕΔ το διέκοψε, οπότε πλέον δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους την ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του προβλήματος με την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή σχετικά με την καταβολή επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, καθώς και για την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων των εργαζομένων (που αργοπορούν σε προκλητικό βαθμό).
Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα να κλιμακώσουν τον αγώνα για να αποκρούσουν την επίθεση των εργοδοτών και του κράτους τους, να παλέψουν και να διεκδικήσουν να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν, μέσα από έναν αγώνα που με συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων θα ανοίξει το δρόμο για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, σε όφελος του λαού και στην υπηρεσία των αναγκών του.
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και τους άλλους φορείς της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους απλήρωτους εργαζόμενους του εργοστασίου των οποίων οι οικογένειες περνούν δύσκολες στιγμές.