Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, των εκπρόσωπων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών κι ενώ τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση του κλάδου από τις 12 το μεσημέρι και για επίταξη των σχολικών κτιρίων.
Οι εκπαιδευτικοί χθες μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις καταδίκασαν την επιστράτευση τους από την κυβέρνηση υπερψήφισαν την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργίες.
Όπως προκύπτει και από τις ομιλίες των προέδρων των ΕΛΜΕ σήμερα καταγράφηκε η αγωνία των καθηγητών για το πώς θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Ακόμα κατήγγειλαν τη στάση του προέδρου της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) ο οποίος είχε σπεύσει να δηλώσει ότι οι εκπαιδευτικοί σε περίπτωση επιστράτευσης θα γυρίσουν στη θέση τους.
Το πρωί το ΔΣ της ΔΟΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε συμπόρευση των δασκάλων με τους καθηγητές και κήρυξη απεργίας που θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με την απόφαση της ΟΛΜΕ. 
Με την έναρξη της σημερινής γενικής συνέλευσης τέθηκε προς ψήφιση και υπερψηφίστηκε η προταση να ζητήσει το σώμα από τις Εκτελεστικές Γραμματείες της ΓΣΕΕ κα της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανεργατική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τις 17 Μάη.