Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΜΕΒΓΑΛ: Κλιμάκιο των απεργών στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται για 18η μέρα η απεργία στην Αθήνα

Μαζική αντιπροσωπεία των απεργών εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ, του υποκαταστήματος της Αθήνας, βρέθηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ στη Θεσσαλονίκη.

Με την αγωνιστικότητά τους και την επιμονή τους πέτυχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος επικαλέστηκε, για ακόμη μια φορά, έλλειψη χρηματοδότησης από τις τραπέζες ενώ επανέλαβε τα περί χρονοδιαγράμματος καταβολής των δεδουλευμένων έως τα τέλη Ιουνίου.
Οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινυητοποιήσεις τους, έδωσαν στην εργοδοσία 3 μέρες περιθώριο για να απαντήσει στα αιτήματά τους που είναι άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε όλες τις μονάδες της εταιρείας και να ισχύσει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους μετά και τη λήξη της μετενέργειας.
Οι απεργοί στο υποκατάστημα της Αθήνας, διανύουν τη 18η ημέρα απεργίας και καλούν τους συναδέλφους τους της Θεσσαλονίκης να μπουν και αυτοί στον απεργιακό αγώνα, να απομονώσουν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, να παλέψουν ενωμένοι για την καταβολή των δεδουλευμένων 4ων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.
Στο πλευρό των απεργών έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν αντιπρόσωποι σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Η απεργία των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας συνεχίζεται με τους εργαζόμενους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πύλη του εργοστασίου δίνοντας αποφασιστικά τη μάχη της περιφρούρησης.
Στις 12.30 π.μ. εμπόδισαν εντεταλμένους της εργοδοσίας που με την επιστράτευση αστυνομικών δυνάμεων επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο προκειμένου να φορτώσουν φορτηγά για τη διακίνηση των προϊόντων.
Μεγάλη είναι η έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης στους απεργούς από σωματεία, συνδικάτα και εργαζόμενους άλλων κλάδων.
Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση στη ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης