Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας : Προς Νοσοκομείο Δ.Σ.Ε.

 Ανοίγει το μονοπάτι προς το νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο

 

Φωτογραφία τραβηγμένη από τη θέση Βέρτενικ στο Γράμμο όπου θα επανατοποθετηθεί η προτομή του Π. Κόκκαλη: Απέναντι στο βάθος διακρίνεται η σπηλιά όπου στεγαζόταν το νοσοκομείο του ΔΣΕ


Στις 8-9 Ιούνη η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα ανοίξει το μονοπάτι που οδηγεί στο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο, ώστε να κάνει πιο εύκολη και ασφαλή την πρόσβαση σε όσους θέλουν να επισκεφθούν στο μέλλον το νοσοκομείο και να δουν από κοντά αυτό το μεγάλο επίτευγμα του ΔΣΕ.
Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει: Σάββατο 8 Ιούνη, άνοιγμα του μονοπατιού, διανυκτέρευση στην Γράμμουστα και γλέντι. Κυριακή 9 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., επανατοποθέτηση της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη, στη θέση Βέρτενικ του Γράμμου. Στις 12.30 το μεσημέρι επίσκεψη στο μνημείο των τιμημένων νεκρών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη του Γράμμου το 1947 στη Σπανούρα Κοτύλης.
Το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους νέους της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν τη δραστηριότητα, να συμβάλλουν και αυτοί στο άνοιγμα του μονοπατιού, να γνωρίσουν την Ιστορία του ΔΣΕ.