Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΜΕ:Οι νοθείες και οι απάτες δεν θα περάσουν - Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση του Μακρηθεοδωρισμού

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, να γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργατών και αποτελούν το δεξί χέρι των αφεντικών, απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Σημειώνει ότι οι εξελίξεις που υπάρχουν σε αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτές τις μέρες (όπως η πρόσληψη security από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας για να κάνει face control σε αντιπροσώπους εργατικών σωματείων και η νοθεία που επιχειρήθηκε να στηθεί από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης) πρέπει να γίνουν κριτήριο για κάθε τίμιο εργάτη και εργάτρια που αγωνιά για την πορεία του κινήματος και για το πώς θα ορθωθούν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, για το πώς η εργατική τάξη θα περάσει στην αντεπίθεση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχουν κάτσει για χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων και αποτελούν φρένο και βραχνά στις διεκδικήσεις τους, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να κρατήσουν τα σκήπτρα της σαπίλας σε μία σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Με δεκάδες σωματεία - "μαϊμού" που έστησαν το προηγούμενο διάστημα, με ανύπαρκτες γενικές συνελεύσεις που νομιμοποιούν νόθους αντιπροσώπους και αρχαιρεσίες, με συμμετοχή των ίδιων των εργοδοτών σε εκλογές. Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω η πρωτοφανής ενέργεια της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας να προσλάβει με ιδιωτικό συμφωνητικό εταιρεία security - μπράβους για να κάνει face control και να χτυπά εκλεγμένους αντιπροσώπους εργατικών σωματείων.
Στην Κοζάνη, μετά από 10 μήνες απόλυτου εκφυλισμού του εργατικού κινήματος, με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν επιπλέον 34 αντιπροσώπους από διάφορα σωματεία και να εμφανίσουν πάνω από 35% νόθους αντιπροσώπους (διπλοψηφίες, εκλογές στα χαρτιά, ανύπαρκτοι ψηφίσαντες, επιστολική ψήφος κ.λπ.) στη συνολική σύνθεση του συνεδρίου. Έκαναν το παν για να δέσουν χειροπόδαρα το Εργατικό Κέντρο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Την ίδια στιγμή, στην Καβάλα, στην ετήσια τακτική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου, εξελίχθηκαν σκηνές που η χούντα των συνταγματαρχών και η δικτατορία του Μεταξά θα τις ζήλευαν. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έδρασε και έπραξε με ξεκάθαρο ρόλο καταστολής, φέρνοντας νέα ήθη στις γραμμές μας.
Πιο συγκεκριμένα, τη μέρα της συνεδρίασης, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων βρήκαν στη είσοδο του Εργατικού Κέντρου άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας/security, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους λίστα συναδέλφων - αντιπροσώπων και με βάση αυτή απαγόρευαν ή όχι την είσοδο. Η άρνηση των εργατών αντιπροσώπων να δώσουν στοιχεία σε μπράβους που δεν έχουν καμιά σχέση με σωματεία και το εργατικό κίνημα αντιμετωπίστηκε με βρισιές, προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες εναντίον των αντιπροσώπων.
Ο λόγος που κάνει την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να φτάνει στο τελευταίο σκαλοπάτι της σαπίλας είναι ότι οι μεγαλοεργοδότες της περιοχής τούς έχουν "τραβήξει το αυτί" και ζητάνε άμεσα να ξεμπερδεύουν με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, με λυμένα τα χέρια για να βασιλεύει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Ακριβώς και γι’ αυτό είχαν ως θέμα στη Γενική Συνέλευση να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να εκπονήσει σχέδιο αλλαγής του καταστατικού που θα τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές σε συνδικαλιστές και να διαγράφουν απ’ τη δύναμή του σωματεία που αρνούνται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Αντίστοιχα κρούσματα νοθείας είχαμε μόνο τον τελευταίο μήνα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών, σε αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία. Η νοθεία και ο εκφυλισμός τους πηγάζουν από την επιλογή τους να στηρίξουν τη μεγαλοεργοδοσία, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία και την ανάπτυξή τους.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα παρακολουθούμε σαν θεατές τις βρωμιές τους!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας, αποτελούν το δεξί χέρι των αφεντικών. Είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Νωπή είναι η άθλια στάση τους. Όχι απλά δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα και στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, αλλά λύσσαξαν απέναντι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που κήρυξαν απεργία. Αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές μας.
Σε κάθε κλάδο υπάρχουν τίμιοι συνδικαλιστές που, αν και δεν συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, δεν συναινούν στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, αηδιάζουν με τη σαπίλα και τις νοθείες. Η σταθερή και γενικευμένη απέχθεια και η αποστροφή που υπάρχουν σε πλατιά τμήματα των εργαζομένων για τη ρότα και το ρόλο της ΓΣΕΕ, είναι ανάγκη να εκφραστούν με συμμετοχή στην πάλη και στους αγώνες, με οργάνωση στα σωματεία, με σύγκρουση.
Οι εξελίξεις που υπάρχουν σε αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτές τις μέρες, να γίνουν κριτήριο για κάθε τίμιο εργάτη και εργάτρια, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αγωνιά για την πορεία του κινήματος και για το πώς θα ορθωθούν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, για το πώς η εργατική τάξη θα περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ολόπλευρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της».