Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν.Θεσ/νίκης:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη-Συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους(ΒΙΝΤΕΟ)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους απευθύνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του ΔΣ της Ένωσης συζητήθηκε επίσης σε σύσκεψη που διοργάνωσε με σωματεία του κλάδου και αυτοαπασχολούμενους με θέμα την οργάνωση του αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Σε ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων αναφέρεται:
«Η συζήτηση που έγινε ανέδειξε τους λόγους που πρέπει να υπερασπιστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κυριακάτικη αργία, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν, αλλά και πώς μπορούν να ξεπεραστούν για την καλύτερη οργάνωση της πάλης, η διάρκεια του αγώνα και με άλλες μορφές. Επίσης αναδείχθηκε πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, την υπογραφή και υποχρεωτικότητα για όλο τον κλάδο συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα αναπληρώνει τα χαμένα των τελευταίων χρόνων. 
Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων έχει βγάλει πρόγραμμα εξορμήσεων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους καθώς και γενική συνέλευση την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 6 μ.μ. Η γενική συνέλευση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, δυτικά και ανατολικά. 
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην προετοιμασία της κινητοποίησης, καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την κατοχύρωση με νόμο της κυριακάτικης αργίας».