Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, με αφορμή την ανακοίνωση για ενδεχόμενο σχέδιο «Αθηνά 2».
Σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ σημειώνουν ότι το υπουργείο παίρνει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Συνεχίζει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι ετοιμάζουν τεράστιες αναδιαρθρώσεις, την ίδια στιγμή
που τα ΤΕΙ φυτοζωούν.
Η εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι παραπάνω από φανερή με τραγικές επιπτώσεις σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.
Τόσο η Εστία όσο και όλο το ΤΕΙ παραμένουν χωρίς θέρμανση εδώ και δύο χρόνια καθώς η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει μπλοκάρει εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία.
Και το Συμβούλιο του ΤΕΙ αντί να διεκδικήσει λύση, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των Εστιών και να διώξει τους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν. Μάλιστα, η διοίκηση του ΤΕΙ απειλεί με ποινικές διώξεις τους οικότροφους των Εστιών, επειδή αρνούνται να τις εγκαταλείψουν.
Παράλληλα 16.000 φοιτητές και περίπου 450 εργαζόμενοι κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.
902.gr