Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Με κινητοποιήσεις πέτυχαν την καταβολή των δεδουλευμένων

Την πληρωμή των δεδουλευμένων τους πέτυχαν οι απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν την περασμένη βδομάδα. Με αιχμή το πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν την
περασμένη Τετάρτη και συνεχίστηκαν τις επόμενες μέρες, διαδοχικά, για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία όπου υπήρχαν οφειλόμενα δεδουλευμένα. Το απόγευμα της Παρασκευής καταβλήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις το σύνολο των δεδουλευμένων και σε άλλες το μεγαλύτερο μέρος τους. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το σωματείο ανέστειλε τις προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο απεργίες, παραμένει ωστόσο σε ετοιμότητα να προκηρύξει στάση εργασίας στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί τις επόμενες μέρες η μισθοδοσία των εργαζομένων.
Παράλληλα, οι κινητοποιήσεις άσκησαν πίεση στην εργοδοσία ώστε να εφαρμόσει την κλαδική Συλλογική Σύμβαση, την οποία καταστρατηγούσε όσον αφορά την πενθήμερη εργασία, ενώ οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονταν τα ρεπό που δούλευαν.