Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Δεν είναι «παραφωνία»

Δεν λείπουν ούτε ο πλούτος ούτε οι παραγωγοί του για να ζήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους οι λαοί όλου του κόσμου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτόν τον πλούτο τον κατακλέβει μια μικρή μειοψηφία παρασίτων. Αυτό επιβεβαιώνεται από μία ακόμα έρευνα που δημοσιεύθηκε στον κυριακάτικο Τύπο, για τους λεγόμενους «υπερπλούσιους»: Οι 2.397 «κροίσοι», με περιουσία 7,37 τρισ. δολαρίων, κατέχουν περισσότερο πλούτο από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο! 
Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το τελευταίο 12μηνο
οι πλούσιοι αύξησαν κατά 3,7% (στα 10,3 τρισ. δολάρια) τον πλούτο που συσσωρεύουν στα λεγόμενα «offshore» κέντρα. Πρόκειται για νούμερα που ζαλίζουν και αποτελούν την άλλη όψη της μαζικής φτώχειας και της εξαθλίωσης, που μαστίζουν λαούς ολόκληρους. 
Στοιχεία που δείχνουν ότι για να καταλήγει σε μερικές εκατοντάδες κηφήνες αυτός ο αμύθητος πλούτος, πρέπει να συγκεντρώνονται σε αρκετά εκατομμύρια η ανέχεια και η μιζέρια. 
Τα παραπάνω δεν είναι ούτε «παραφωνία» ούτε «εκτροπή» από μια «ομαλή» λειτουργία του καπιταλισμού. Είναι η ίδια η εγκληματική του φύση, το DNA ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι.


Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ