Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αυτά επιλέγουν να προβάλλουν.Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, που αποσιωπάται συνειδητά...

«Φοιτητικές εκλογές σε τροχιά απαξίωσης», διαβάζουμε στη προχτεσινή «Καθημερινή». «Μπάχαλα της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές», γράφει και το πρωτοσέλιδο της κυβερνητικής εφημερίδας «Αυγή». 
Αυτά επιλέγουν να προβάλλουν οι δύο εφημερίδες την επομένη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, όπου χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων τους. 
Η απαξίωση του φοιτητικού κινήματος είναι η μια όψη του νομίσματος, που σκόπιμα προβάλλεται, ενώ συγκαλύπτονται και οι πραγματικοί υπεύθυνοι
Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά, που αποσιωπάται συνειδητά από την πλειοψηφία του αστικού Τύπου: 
Είναι οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που
στήριξαν και ενίσχυσαν την «Πανσπουδαστική ΚΣ». 
Αυτοί και ακόμα περισσότεροι, που δεν βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση, επιβεβαιώνουν ότι σήμερα υπάρχει και δυναμώνει ένα πρωτοπόρο, μαχητικό τμήμα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, που παλεύει μέσα από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για να αλλάξει η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, για την αγωνιστική του ανασυγκρότηση, σε ρήξη με τη διάλυση και τον εκφυλισμό, σε σύγκρουση με τη γραμμή της υποταγής του φοιτητικού κινήματος στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.


Δεκάδες πρωτιές και αυτοδυναμίες-Δεκάδες είναι οι Σύλλογοι όπου η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη.

Από τις προχτεσινές εκλογές η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατέκτησε πρωτιά και αυτοδυναμία στους εξής 30 Συλλόγους:
Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονική ΕΜΠ, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΕΜΜΕ, Γεωλογικό, Ψυχολογία και Αγγλικό ΑΠΘ, Δασκάλων, Ειδικής Αγωγής, Χωροταξίας Θεσσαλίας, Οικονομικό και Φυτικής Παραγωγής Θεσσαλίας, Βιολογικών Εφαρμογών και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Μαθηματικό, Στατιστικό και Νηπιαγωγών Αιγαίου, Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ, Αρχειονομίας και Πληροφορικής Ιονίου, ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Καρδίτσας και Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.
Σε άλλους 25 Συλλόγους η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση: Φυσικό, Φιλοσοφική, Γεωλογικό, Πληροφορική και Μαθηματικό ΕΚΠΑ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Κτηνιατρική, Εικαστικό, Φυσικό, Φαρμακευτική και Ιταλικό ΑΠΘ, Φυσικό, Ηλεκτρολόγων, Αρχιτεκτονική, Φαρμακευτική και Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Πατρών, Πληροφορική, Φυσικό και Ιστορικό - Αρχαιολογικό Ιωαννίνων, Μηχανολόγοι Θεσσαλίας, Ψυχολογία και Πληροφορική Κρήτης, Ιστορικό Ιονίου, Πολυτεχνείο Ξάνθης (ΔΠΘ), Μηχανικοί Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δυτ. Μακεδονίας.