Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Δήλωση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το νέο χαράτσι στο «Καυτατζόγλειο»

Σε κοινή δήλωση οι Γιάννης Ζιώγας υποψήφιος Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Γιάννης Δελής υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το νέο χαράτσι για τη χρήση των εγκαταστάσεων του «Καυτατζογλείου» τονίζουν:
«Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας στο νέο χαράτσι που επιβάλλεται σ’ όσους αθλούνται στο εθνικό "Καυτατζόγλειο" στάδιο. Στερούν από το λαό και τη νεολαία το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητα τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή το οποίο μετατρέπεται σε πολυτέλεια μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.
Η πολιτική της κυβέρνησης βάζει ταφόπλακα
στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τη συνεχή περικοπή χρημάτων προς τα Εθνικά αθλητικά κέντρα, με τη μείωση του προσωπικού στα στάδια και τη συνεχή απαξίωση τους. Με τη δραματική μείωση των αθλητικών επιχορηγήσεων που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη ΓΓΑ που για το τελευταίο δίχρονο φτάνει στο 70%. Με την πολιτική που εφαρμόζει στα σχολεία που μειώνει την ώρα της φυσικής αγωγής στο πρόγραμμα.
Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ που χρόνια τώρα υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και θεωρεί κόστος το δικαίωμα στην άθληση, από το οποίο πρέπει να απαλλαχτεί το κράτους, επιβάλλοντας την πλήρη εμπορευματοποίηση κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται και όσοι ορκίζονται στην ΕΕ. Οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εφαρμόζουν ήδη αυτή την πολιτική στα πλαίσια του "Καλλικράτη", επιβάλλοντας μηνιαίες συνδρομές για όποια προγράμματα μαζικού αθλητισμού και ανταπόδοση για την παροχή οποιαδήποτε αθλητικής υποδομής στα σωματεία.
Ο αθλητισμός πρέπει να είναι πραγματικό καθολικό δικαίωμα για όλο το λαό και όχι πολυτέλεια για λίγους.
Παλεύουμε για τη δωρεάν χορήγηση από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό.
Να δυναμώσουμε την πάλη του λαού ώστε το δικαίωμα μας στον αθλητισμό να μη μετατραπεί σε εμπόρευμα που θα πουλιέται και θα αγοράζεται. Να δείξουμε κόκκινη κάρτα στην πολιτική ΕΕ–κυβέρνησης, των δημάρχων και περιφερειαρχών που υποκλίνονται σ’ αυτήν και την υπηρετούν».