Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Γιάννης Ζιώγας:Να πληρώσουν οι ένοχοι για τις ανατροπές στην Υγεία

Ενταγμένη στην προεκλογική στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η επίσκεψη του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη στα νοσοκομεία και τις μονάδες Υγείας της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο νοσοκομείο της Εδεσσας. Μάλιστα, στο νοσοκομείο της Εδεσσας, πήγε μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ, Γιάννη Ιωαννίδη, για να ανακοινώσει προεκλογικά ότι «το συντομότερο δυνατό» θα μεταστεγαστεί η Μονάδα
Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί στο ημιυπόγειο του κτιρίου, κάτω από άθλιες συνθήκες.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Ζιώγας, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι τουλάχιστον πρόκληση ο υπουργός της κυβέρνησης που έχει ξεριζώσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, να έρχεται επίσκεψη, ώστε να ελέγξει πώς προχωράνε οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Με τη σημερινή ανάπτυξη της επιστήμης και της υποδομής που διαθέτουμε με ικανό ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για παροχή υπηρεσιών Υγείας που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Η υλοποίηση αυτής της δυνατότητας εμποδίζεται από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής στον οποίο όλα υποτάσσονται στο κέρδος. Τώρα είναι που αυτή η πολιτική μπορεί να δεχτεί πλήγμα, αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει και το όπλο των εκλογών. Ψήφο στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ώστε από καλύτερους όρους να βάλουμε εμπόδια σε αυτήν την πολιτική που κάνει "κακό στην υγεία μας"».