Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη:Τη στρατηγική σύμπλευση όλων των άλλων δυνάμεων με την αντιλαϊκή διοίκηση Μπουτάρη καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της διοίκησης Μπουτάρη, αλλά και τη στρατηγική σύμπλευση των υπόλοιπων δυνάμεων μαζί του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής επιβεβαίωσε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που έγινε στις 31 Μάρτη όπως στηλιτεύει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η πλειοψηφία Μπουτάρη

μαζί με την παράταξη της ΝΔ ψήφισαν και αποφάσισαν την υλοποίηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης "για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους"».

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου - σφαγείου των εργατικών δικαιωμάτων η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έρχεται να τον εφαρμόσει ανοίγοντας το δρόμο στον εργασιακό μεσαίωνα.

Έτσι για να προστατέψουν δήθεν τους ανέργους τους καλούν να γίνουν φτηνότεροι για να βρουν μια ολιγόμηνη απασχόληση μιας και για τους μακροχρόνια άνεργους προβλέπεται «ειδικό μισθολογικό καθεστώς» με ακόμα χαμηλότερους μισθούς και ανύπαρκτα δικαιώματα.

Όπως στα τέλη της δεκαετίας του '90 η πρώτη εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης ευρωενωσιακής κοπής (που στήριξαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) άνοιξε το δρόμο για την αντεργατική επίθεση έτσι και τώρα το 2ο κύμα των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης έρχεται να ολοκληρώσει το αντεργατικό έγκλημα για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης προβλέπεται να εφαρμοστούν σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης στους τομείς του τουρισμού και της διαχείρισης απορριμμάτων, τομείς για τους οποίους «καίγεται» το κεφάλαιο αφού οσμίζεται κέρδη.

Η πλειοψηφία Μπουτάρη όμως συνέχισε ακάθεκτη και ψήφισε την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης εκτός από το κέντρο και σε όλη την πόλη και τις γειτονιές της προσδοκώντας να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου -κυρίως όμως τα σίγουρα κέρδη του ιδιώτη αναδόχου του έργου- αδειάζοντας τις τσέπες των δημοτών.

Στη διάρκεια της συζήτησης και της ψήφισης του θέματος απουσίαζε(!) η παράταξη της ΝΔ. Απούσα ήταν και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όμως η συμφωνία της με τη γενίκευση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλη την πόλη είναι δεδομένη και έχει καταγραφεί σε όλες τις προηγούμενες ψηφοφορίες για την προετοιμασία του μέτρου.

Η μετατροπή του Δήμου σε επιχείρηση με πελάτες τους δημότες, η μετατροπή του δημόσιου χώρου σε ακριβό εμπόρευμα (2 ευρώ η ώρα στάθμευση) και η αποθέωση της ανταποδοτικότητας οδηγούν σταθερά και ενώνουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τις δημοτικές παρατάξεις - "ανεξάρτητες" και μη- που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο.

Για τα λαϊκά στρώματα αυτά να αποτελέσουν τα κριτήρια για την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές του Μάη».