«Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο. Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!», τονίζει το ΠΑΜΕ, το οποίο την Τετάρτη το μεσημέρι παρουσίασε σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου - εκδήλωση το πρόγραμμα δράσης του, ώστε να αποτραπεί το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Τη συνέντευξη - εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, παρουσία πολλών συνδικαλιστών που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον,
άνοιξε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Γιώργος Πέρρος και εισηγήσεις έκαναν ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, και ο Θωμάς Κακκαβάς από την ομάδα Ασφαλιστικού του ΠΑΜΕ.
άνοιξε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Γιώργος Πέρρος και εισηγήσεις έκαναν ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, και ο Θωμάς Κακκαβάς από την ομάδα Ασφαλιστικού του ΠΑΜΕ.
Την επόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 23 Γενάρη, το ΠΑΜΕ καλεί σε παλλαϊκά συλλαλητήριαστην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ενώ ήδη έχουν αρχίσει και πυκνώνουν οι δραστηριότητες και οι κινητοποιήσεις από αρκετούς κλάδους με κινητοποιήσεις, πικετοφορίες και εξορμήσεις.
«Όλη αυτή η δραστηριότητα ανά κλάδο πρέπει να κορυφωθεί, να καταλήξει, να συγκλίνει στην απόφαση και στην πραγματοποίηση μεγάλης απεργίας που θα στείλει μήνυμα στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ. Να είναι απεργία με μαζική συμμετοχή, να πυροδοτήσει εξελίξεις, να αποκρουστεί ο σφαγιασμός των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας», τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προτείνουν πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων με αφετηρία το τέλος Γενάρη.
«Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Ή τα κέρδη του κεφαλαίου ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες», σημείωσαν.
Ο Θ. Γκώγκος υπογράμμισε ότι «η σφοδρότητα της επίθεσης στο Ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο» και για αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει αγώνας ενάντια στο νέο κυβερνητικό σχέδιο. Σημείωσε ότι «όσα αντιδραστικά μέτρα προβλέπει το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο και που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις απεργίες τους τα πέταξαν από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα η νέα κυβέρνηση τα φέρνει στην πιο επιθετική μορφή τους».
Το ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού από τις συνέπειες της κρίσης, για την αναπλήρωση των απωλειών του. Ταυτόχρονα, όμως, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει την πρόταση για ένα διαφορετικό δρόμο εξέλιξης και ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας που στηρίζεται στην αντίληψη ότι παραγωγός του πλούτου είναι ο εργαζόμενος και επομένως πρέπει να είναι και ο μοναδικός αποδέκτης του. Αυτό απαιτεί πλήρη σύγκρουση, δηλαδή ο λαός να έρθει σε αντιπαράθεση και ρήξη με το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια.
Το ΠΑΜΕ, οι δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνει, αγωνίζονται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
Ο Θ. Γκώγκος κάλεσε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να μη δώσουν χώρο και χρόνο. «Για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα, χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες παντού σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές! Να εμποδίσουμε την κατάθεσή του στη Βουλή, είτε με τη μορφή που έχει δώσει η κυβέρνηση σήμερα είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή έρθει, με βάση τις τελικές διαπραγματεύσεις. Να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, τις εργοδοτικές οργανώσεις, να πολλαπλασιαστούν οι αγώνες σε κάθε πόλη. Να ακυρώσουμε το κυβερνητικό νομοσχέδιο με κάθε δυνατό τρόπο».
«Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η συζήτηση στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, σε μέτωπο με τις εργοδοτικές οργανώσεις, την κυβέρνηση και την ΕΕ, να μπουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες παντού με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια σε πόλεις», σημείωσε ο Θ. Κακκαβάς.
Διαβάστε την εισήγηση στη συνέντευξη ΕΔΩ