Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΣΕΜΙΣΕΑ:Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους Ιδρυμάτων Ειδικής Αγωγής

Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη 3 Μάρτη οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα εννέα μηνών.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το
 Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.) επισημαίνοντας ότι η σκληρή πραγματικότητα της απλήρωτης δουλειάς, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εντατικοποίησης, των μειώσεων των μισθών, της εργασιακής τρομοκρατίας οι μειώσεις μισθών, η εργασιακή τρομοκρατία, δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργαστήρι αλλά σε πολλούς ακόμα χώρους. Καλεί σε συστράτευση γονείς και κηδεμόνες και μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, την Πέμπτη 3 Μάρτη στις 12.30 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Υγείας.
Το ΣΕΜΙΣΕΑ καταγγέλλει τη σημερινή αλλά και όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις καθώς «ήταν αυτές που ωθούσαν τους γονείς και κηδεμόνες να φτιάξουν Κέντρα αντί να δημιουργήσουν δημόσιες υποδομές γιατί τα ήθελαν στα χέρια ιδιωτών. Ήταν αυτές που με αφορμή την κρίση και τα μνημόνια μείωσαν τις επιδοτήσεις των Κέντρων από 24.000.000 σε λιγότερο από 9.000.000 για το 2015. Παράλληλα, ακολουθούν τη γνωστή πλέον τακτική να ρίχνουν το βάρος στον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή στις τσέπες των ασφαλισμένων, στις τσέπες τις δικές μας και των γονιών». Καταγγέλλει επίσης τη σημερινή κυβέρνηση που κρατά ομήρους τους εργαζόμενους και τους πάνω από 100 υποστηριζόμενους και τις οικογένειές τους. 
Το Σωματείο καλεί «σε συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στη βάρβαρη αυτή αντιμετώπιση από τις Διοικήσεις, οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας οδηγούν σε αυτή τη κατάσταση. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλιμάκωση της πάλης μας. Οργανώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις 48ωρη Απεργία για το Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για να μην περάσει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή» και απαιτεί:
  • Να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα (πολλών μηνών) σε όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και στα Ιδρύματα Πρόνοιας. Γιατί προσφέρουμε κοινωνικό έργο και τα δικαιούμαστε!
  • Άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων (ΝΠΙΔ) από τον κρατικό προϋπολογισμό με πρόβλεψη την ομαλή ένταξη των ΝΠΙΔ (Υγείας, Ειδικής Αγωγής, Πρόνοιας) στο δημόσιο.
  • Την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών μας.
  • Να καταργηθούν τώρα όλα τα τροφεία άμεσα ή έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, γιατί την ασφάλιση την πληρώνει ο κάθε εργαζόμενος.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους των ΝΠΙΔ (Υγείας, Ειδικής Αγωγής, Πρόνοιας) δίχως εξαιρέσεις. Καμία ελαστικοποίηση στις σχέσεις εργασία μας. Άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης
  • Να πάψει επιτέλους η συνεχής εντατικοποίηση της δουλειάς μας και να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι εργασιακές ανάγκες των ΝΠΙΔ (Υγείας, Ειδικής Αγωγής, Πρόνοιας)
  • Καμία μείωση στους μισθούς μας. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν (Κυβερνήσεις, Κεφαλαιοκράτες και Τραπεζίτες)!
  • Καμία ανοχή σε πουλημένους συνδικαλιστές. Συνδικαλισμός και εργοδοσία δε γίνεται να πηγαίνουν χέρι - χέρι.
  • Δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή και Υγεία για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Ενιαία δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση».
Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση σε μορφή PDF. 
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ