Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την επιδρομή του ΣΔΟΕ

Ανακοίνωση καταγγελία εξέδωσαν η Επιτροπή Αγώνα Αρχανών και ο Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) 

με αφορμή την επιδρομή των μηχανισμών της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 

προς φορολογικό έλεγχο των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, εστιατόρων του χωριού.

Στο κείμενο σημειώνουν:

Καταγγέλλουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, Τρόικα, ΕΕ που μεγαλώνουν την επίθεσή τους στα λαϊκά στρώματα.
Δήθεν θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή  ελέγχοντας το μικρομεσαίο που προσπαθεί να εξασφαλίσει το ψωμί του
και των παιδιών του, να πληρώσει  χαράτσια, δημοτικά τέλη, Δ.Ε.Η. σε μια περίοδο που αυξάνονται υπέρμετρα οι άμεσοι φόροι (με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 26% για εισοδήματα έως 50.000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό) χωρίς να μειώνονται καθόλου οι έμμεσοι και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Είναι υποκριτές να λένε ότι έτσι θα αυξήσουν τα έσοδα από τη φορολογία όταν την ίδια ώρα δίνουν 57 φοροαπαλλαγές για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους.
Είναι δήθεν ενάντια στη φοροδιαφυγή ενώ δίνουν «ζεστό χρήμα» στους τραπεζίτες και έχουν αφήσει στο απυρόβλητο αυτούς που έχουν στείλει 600 δισ. στην Ελβετία, χρήματα του ελληνικού λαού.
Ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής, αλλά να δώσει τη δική του απάντηση απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που προαναγγέλλονται με κάθε ευκαιρία από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοροληστεία που φτάνει μέχρι τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, νέες ανατροπές στην Υγεία και την Πρόνοια.

Όσο δεν απαλλάσσεται ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα και την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, οι συνθήκες ζωής του θα χειροτερεύουν. 

Το σημερινό σύστημα ούτε αλλάζει ούτε εξανθρωπίζεται.
Είναι ανάγκη η πάλη, η αγωνιστική επαγρύπνηση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΓΡΟΤΕΣ, 

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ 

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ 

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ