Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Σωματείο εργαζομένων σε FORTHNET – NETMED: Καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου Σωματείων στην ΕΕΤΤ

Την απαγόρευση εισόδου στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εκλεγμένων συναδέλφων από το ΔΣ των σωματείων της Vodafone και της Wind, 

οι οποίοι είχαν πάει εκεί για να διαμαρτυρηθούν για τη συγχώνευση των δικτύων των δύο εταιρειών, 

καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet- Netmed.

Tην Τετάρτη 7 Αυγούστου, στη ζώνη 18:00 – 19:00 στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ και μέσω της ιστοσελίδας http://www.ertopen.com, δείτε την κοινή παρέμβαση των επιχειρησιακών σωματείων των εργαζόμενων σε Vodafone και Wind, με αφορμή την απόπειρα παρεμπόδισης παρέμβασης στην ΕΕΤΤ για το network sharing




Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Η συγκυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα "νόμος και τάξη", έστειλε τα σώματα καταστολής, τα ΜΑΤ. 

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών και τις επιτάξεις των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αλλά και των καθηγητών, ότι αντιλαϊκή πολιτική και κρατική καταστολή πάνε χέρι-χέρι. 

Θέλουν στην πραγματικότητα να απαγορεύσουν τους αγώνες. 

Θέλουν να επιβάλουν "σιγή ασυρμάτου" στους εργαζόμενους για να υπηρετηθούν, χωρίς προβλήματα, τα συμφέροντα των εργοδοτών. 

Να καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να διαλύουν ό,τι έχει απομείνει και οι εργαζόμενοι να παριστάνουν τα "φρόνιμα παιδιά".

Η απαγόρευση εισόδου στην ΕΕΤΤ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. 

Είναι μήνυμα για να εφαρμοστούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα μέσα από φωτιά και σίδερο.

Οι εργαζόμενοι τόσο στη Wind και τη Vodafone, όσο και γενικότερα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. 

Η ανάπτυξη, που επικαλείται η συγκυβέρνηση ότι θα έρθει μετά τα βάρβαρα μέτρα, θα συνοδεύεται με βία, τρομοκρατία, απολύσεις, εκβιασμούς, δικαστικές διώξεις, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης κ.ά.

Κανείς να μην περιμένει ότι θα ξημερώσει καλύτερη μέρα χωρίς τη δική του δράση, χωρίς την καταδίκη αυτής της πολιτικής, χωρίς την απαλλαγή από τους πολιτικούς εκπροσώπους της εργοδοσίας.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη Wind και τη Vodafone.

Οι εργαζόμενοι δεν θα τα διπλώσουν, δεν θα τρομοκρατηθούν! 

Θα δώσουν την δικιά τους απάντηση, θα οργανωθούν και θα παλέψουν ενάντια στις απολύσεις, στους μισθούς- "χαρτζιλίκι", στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για δικαιώματα με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Οι αγώνες με ταξικό προσανατολισμό θα πυκνώσουν και θα δυναμώσουν. 

Αυτός ο δρόμος, αυτή η γραμμή, θα φέρει νίκες για εμάς τους εργαζόμενους, θα σμπαραλιάσει τις φοβέρες της κυβέρνησης και των εργοδοτών».