Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Κάντο όπως ο Ολάντ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει γιατί «η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας καταρρέει και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά ως η μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί αυτή η πολιτική».
Αυτά αναφέρονται σε non paper που εξέδωσε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στην κριτική που δέχεται από την κυβέρνηση ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ.
Το non paper απαριθμεί τις δηλώσεις παραγόντων της
ΕΕ, εκπροσώπων γερμανικών κομμάτων και οικονομολόγων που λένε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Από το κείμενο απουσιάζει όμως η δήλωση του προέδρου της Γαλλίας για ευνόητους λόγους. Να θυμίσουμε ότι ο Φρανσουά Ολάντ, αφού πήρε αποστάσεις από τα σενάρια για GREXIT, μπήκε στο «ζουμί» της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που υπάρχουν.
Αφού το «ξανασκέφθηκαν», στη σημερινή Αυγή επέλεξαν να τονίσουν εκείνο το σκέλος της δήλωσης του Γάλλου προέδρου που έλεγε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να εξομοιωθεί με την λιτότητα», και που αντανακλά τη διαπάλη για το μείγμα διαχείρισης που εξυπηρετεί καλύτερα τα μονοπώλια.
Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να σιωπά για δεύτερη μέρα και να μην απαντά εάν θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που υπάρχουν. Βέβαια την απάντηση την έδωσε ο Αλέξης Τσίπραςστην ομιλία που έκανε στο Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών».
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ και λειτουργούν ως μνημόνιο των μνημονίων για λογαριασμό του κεφαλαίου.
902.gr