Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «φύλακας άγγελος» των ευρωπαϊκών συνθηκών

«Με την ισχυρή διαπραγμάτευση εγγυόμαστε την πραγματικά ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, χωρίς τη λιτότητα που δεν την επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και τόσα δεινά επισώρευσε στον τόπο».
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ώστε έτσι λοιπόν; Την αντεργατική πολιτική, τη λιτότητα«δεν την επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες», αλλά, όπως είπε ο επικεφαλής του
ΣΥΡΙΖΑ, αυτές επιβάλλονται μόνο «από την κυβέρνηση Σαμαρά και τους δανειστές»;
Τέτοια αθώωση της ΕΕ και των συνθηκών της, με πρώτη και καλύτερη βεβαίως τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, δεν απολαμβάνει η ΕΕ, ούτε από την ίδια την... Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει δηλαδή την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίου, την ευέλικτη εργασία, τη διάλυση των ΣΣΕ, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τις μειώσεις των συντάξεων, την πλήρη παράδοση της Υγείας και της Παιδείας στο κεφάλαιο και τόσα άλλα.
Αυτός ο προκλητικός εξωραϊσμός της ΕΕ και η υπεράσπιση των βάρβαρων τερατουργημάτων της από τη νεόκοπη σοσιαλδημοκρατία, αποδεικνύει περίτρανα ότι η στήριξη του τότε ΣΥΝ, προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΕΕ και στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που καταγράφηκε τον Ιούλη του 1992 καθόλου τυχαία βεβαίως δεν ήταν.
Αποτελεί όχι απλά καμπανάκι για το λαό, αλλά αδιάσειστη απόδειξη πριν τις κάλπες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην απέναντι όχθη από το λαό, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, δίνοντάς τους καθημερινά διαπιστευτήρια. Ακόμα ένας λόγος για δυνατό ΚΚΕ, για ενίσχυση του πραγματικού αντίπαλου της ΕΕ, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.
902.gr