Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Απλήρωτοι επί 9 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι

Σε ετοιμότητα να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες καλεί η «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας», η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο, καθώς η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει ακόμα τη μισθοδοσία του Γενάρη. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί πάνω από εννέα μηνών, για
τους οποίους η εταιρεία, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), κατέβαλε ένα ελάχιστο «έναντι». Συνεχίζοντας στο ίδιο δρόμο, σήμερα  «υποσχέθηκαν» στους απλήρωτους εργαζόμενους πως θα πληρωθούν ακόμα ένα «συσσίτιο» της τάξης των 150 ευρώ. Εν τω μεταξύ, όσο το καθεστώς της απληρωσιάς συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε όλο και πιο άσχημη θέση.
Σήμερα οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν εξόρμηση στο χώρο του ναυπηγείου.
Απαιτούν να γίνει συνάντηση του Σωματείου με την εταιρεία προκειμένου η τελευταία να δεσμευτεί να καταβάλει τη μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα, να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των οφειλόμενων (υπόλοιπα νυχτερινών βαρδιών, και δώρου Χριστουγέννων σε ορισμένους εργαζόμενους), να τηρήσει την υποχρέωσή της να παρέχει φόρμες, άρβυλα και γάλα στους εργαζόμενους.
«Δεν θα ανεχτούμε και να είμαστε απλήρωτοι και να μας τρομοκρατούν. Καμία ανοχή, εμείς δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα. Απαιτούμε να πληρωθούμε, αλλιώς από τη Δεύτερα τα σφυριά κάτω», τονίζει η «Συσπείρωση» στην ανακοίνωσή της.  Η «Συσπείρωση» καταγγέλλει την πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) για την ανοχή της απέναντι την απληρωσιά. «Φτάσαμε στο τέλος του Γενάρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε απλήρωτοι, χωρίς να ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε, και με ένα σωρό δεδουλευμένα στην πλάτη. Να δουλεύονται 6 πλοία στο ναυπηγείο και να πηγαίνουμε με άδεια χέρια στα σπίτια μας», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση των άλλων δυο παρατάξεων, εκείνων των συνδικαλιστών που κρεμόντουσαν από τα κάγκελα και έλεγαν ότι δεν μπαίνουμε για δουλειά απλήρωτοι»(Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο αρχείο )
902.gr