Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί στη 1 το μεσημέρι το ΜΑΣ απαιτώντας να δοθεί τώρα λύση στη θέρμανση του ιδρύματος και των Εστιών.
Εν τω μεταξύ, σήμερα με το πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής .
Συγκεκριμένα το ΤΕΙ παραμένει χωρίς θέρμανση εδώ και 2 χρόνια, καθώς η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» στο Ελεγκτικό
Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία.
Επειδή δηλαδή δεν τα βρίσκουν ΤΕΙ και εργολάβοι, 16.000 φοιτητές αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενοι κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες και αμφιθέατρα.
Με αφορμή αυτή την κατάσταση, το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί ότι θα πρέπει να τις εγκαταλείψουν μέχρι την 1η Μάρτη, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν.
Όπως σημειώνει το ΜΑΣ «Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια πρέπει να δώσουν λύση χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Φτάνει πια! Απαιτούμε:
  • Να μπει εδώ και τώρα πετρέλαιο στο ΤΕΙ.
  • Άμεση ενοικίαση δωματίων για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των εστιών».
Να δοθεί τώρα λύση απαιτούν με ανακοίνωση τους και φοιτητικοί Σύλλογοι και της Αθήνας (Μαθηματικού, Νοσηλευτικής, ΤΕΑΠΗ, Φυσικού, Νομικής, Οικονομικών Σπουδών, Πολιτικών Σπουδών, Ναυπηγών, Τοπογράφων, Ηλεκρολόγων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων, Βιολογικού, Οδοντιατρικής, Πανεπιστημίου Πειραιά, Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητ. Εστίας Αθηνών, Συλλόγου Οικοτρόφων Νέας Φοιτητ. Εστίας ΕΜΠ)Δεν ανεχόμαστε, σημειώνουν , αυτή την άθλια κατάσταση! Τα ψίχουλα που δίνουν οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί και οι περικοπές στην φοιτητική μέριμνα έχουν οδηγήσει τις σχολές μας ένα βήμα πριν το λουκέτο! Η λειτουργία των σχολών μας εξαρτάται από τα κέφια των εργολάβων. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε να μας διαλύουν τις σπουδές.Οργανωμένα, μαχητικά, μαζικά, μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους να παλέψουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζουν. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα δίκαια αιτήματά τους.