Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ημερίδα για την Υγεία από τις οργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυναικών στην Ευρώπη με πρωτοβουλία της ΟΓΕ

Ημερίδα με θέμα την Υγεία οργανώνεται σήμερα Δευτέρα, 2 Φλεβάρη, στις Βρυξέλλες, από τις γυναικείες οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ) στην Ευρώπη. Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της ημερίδας πήρε η ΟΓΕ, ως συντονίστρια οργάνωση των οργανώσεων της Ευρώπης. Τη συμμετοχή τους στις εργασίες της έχουν δηλώσει οι οργανώσεις - μέλη της ΠΔΟΓ από την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Τουρκία.
Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της καμπάνιας
που υλοποίησαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ τους περασμένους μήνες, με αιχμή την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ανάγκες των γυναικών στον τομέα αυτό, καμπάνια που η ΟΓΕ κάλεσε τις οργανώσεις της ΠΔΟΓ να της δώσουν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, με ανάλογη δράση και πρωτοβουλίες στις χώρες τους.
Στο επίκεντρο της ημερίδας η ΟΓΕ θα θέσει, μέσα από την εισήγησή της, και τη στρατηγική της ΕΕ «Υγεία 2014 - 2020», την οποία υλοποιούν οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της. Γιατί τα «βιώσιμα συστήματα Υγείας» και ο «εξορθολογισμός των δαπανών» που αυτή προβλέπει, σημαίνει ανάπτυξη, χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας με κριτήριο το «κόστος» και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Η πολιτική αυτή πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες, καθώς έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες Υγείας και Πρόνοιας, οι οποίες προκύπτουν από το βιολογικό και κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, αλλά και από την ανισότιμη θέση τους στην κοινωνία, που, εκτός των άλλων, επιβαρύνει και την υγεία τους.
902.gr