Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ»:Μία ακόμη απάντηση σε όσους λένε ότι "ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα"

Την δικαίωσή τους στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους πέτυχαν αγωνιζόμενοι οι εργαζόμενοι στα Goody's Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, φρανσάιζ καταστήματα της επιχείρησης «K.ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ».
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κατάφεραν να πάρουν έγκαιρα τις καταγγελίες τους, ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Ανάγκασαν τον ίδιο τον όμιλο Goody's να πάρει θέση.
Το υπουργείο Εργασίας πιέστηκε ταυτόχρονα
από Γιάννενα - Ηγουμενίτσα από το σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και προγραμμάτισε τριμερή συνάντηση από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο από τους 19 που εκπροσωπούνταν από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Μετά από πολύπλευρη πίεση στην εργοδοσία, κατάφεραν να κερδίσουν και οι 19 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Ήδη πριν τις γιορτές του Πάσχα πήραν στα χέρια τους την πρώτη δόση.
Το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:
«Μία ακόμη απάντηση σε όσους λένε ότι "ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα", στη λογική του "τίποτα δε βγαίνει" είναι ο ίδιος ο νικηφόρος αγώνας αυτών των εργαζόμενων.
Επί τρεις μήνες:
Οι εργαζόμενοι σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα σε κοινή συνεννόηση με το σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας βρέθηκαν, συζήτησαν και οργάνωσαν βήμα το βήμα τις κινητοποιήσεις τους.
Όλοι μαζί, οργανωμένοι, συζητούσαν συχνά με εμπιστοσύνη στο σωματείο τους και με συλλογικότητα χάραξαν το νικηφόρο σχέδιο τους. Κάνοντας πλατιά γνωστό το θέμα τους με όλα τα μέσα, καταδεικνύοντας τους υπεύθυνους, ενόχλησαν πραγματικά με κάθε δυνατό τρόπο την εργοδοσία.
Με συμμετοχή στη ΓΣ του σωματείου, που αποφάσισε κλιμάκωση της δράσης - πίεση στην εργοδοσία, οργάνωσαν γλέντι στο χώρο του κλειστού καταστήματος στα Γιάννενα, οργάνωσαν την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους.
Ο αγώνας με κατεύθυνση ενιαία απέναντι σε εργοδοσία και συγκυβέρνηση, ο αγώνας που είναι ακλόνητα με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ο αγώνας που είναι στη βάση της οργάνωσης και συλλογικής δράσης μπορεί και έχει αποτελέσματα, κατακτήσεις.
Βγάζουμε τα συμπεράσματα μας! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας!
Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Καλούμε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Μάη στις 10 π.μ στο Δημαρχείο».