Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:Για 3η συνεχόμενη χρονιά 2η δύναμη με υψηλά ποσοστά η ΠΚΣ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ αναδεικνύονται δεύτερη δύναμη με ποσοστά άνω του 20% σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σε 41 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η Πανσπουδαστική Κ.Σ. αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ενώ σε 26 από αυτούς κατέκτησε και αυτοδυναμία στο ΔΣ
Συγκεκριμένα:
Πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχτηκε σε:
 Φυσικό Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), ΝηπιαγωγούςΕΚΠΑ, Δασκάλους ΕΚΠΑ, Τούρκικων Σπουδών ΕΚΠΑ, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΕΙ Αθήνας,Εικαστικό ΑΠΘ, ΕΜΜΕ ΑΠΘ, Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, ΝηπιαγωγούςΠάτρας, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Πάτρας, Χημικό Ιωαννίνων, Φυσικό Ιωαννίνων, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Επιστήμης Τεχνών Ιωαννίνων, ΤΕΦΑΑΘεσσαλίας, Μουσικής Τεχνολογίας ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Τρικάλων, Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Μοριακή Βιολογία ΔΠΘ, Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Λαμίας, Λαϊκής Παραδοσιακής ΜουσικήςΤΕΙ Ηπείρου, Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Πρώτη αναδείχτηκε σε: Αρχιτέκτονες ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Φυσικό Πάτρας, Αρχιτεκτονική Πάτρας, ΒιολογικόΠάτρας, Μηχανολόγους Πάτρας, Φαρμακευτικό Πάτρας, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Πάτρας, Μηχανολόγους Μηχανικούς Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φυσικό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),Ηλεκτρολόγους - Μηχανικούς ΑΠΘ, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς ΥπολογιστώνΠανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιστορικό - Αρχαιολογικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  Βιολ. ΕφαρμογώνΠανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας ΤΕΙ Αθήνας.
Με βάση τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά αποτελέσματα, στα ΑΕΙ σε 191 από 199 συλλόγους, ηΠανσπουδαστική ΚΣ λαμβάνει 10.042 ψήφους και ποσοστό 20,46%, ενώ στις εκλογές του 2015 στους αντίστοιχους συλλόγους είχε λάβει ποσοστό 19,96% και 11.443 ψήφους. Φέτος στους συλλόγους αυτούς ψήφισαν συνολικά 50.947 από 59.520 πέρυσι.
Στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την καταμέτρηση σε 59 απο 67 συλλόγους, η ΠΚΣ έχει λάβει 3.429 ψήφους και ποσοστό23,00%, ενώ στους αντίστοιχους συλλόγους στις εκλογές του 2015 είχε ποσοστό 23,73% και 4.349 ψήφους. Φέτος σε αυτούς τους σπουδαστικούς συλλόγους ψήφισαν 15.534 από 18.901 πέρυσι.
Φέτος, έχουν σημειωθεί διαφοροποιήσεις σε κάποιες παρατάξεις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια σειρά Συλλόγους οι δυνάμεις της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ζήτησαν να καταγραφούν και να καταμετρηθούν τα αποτελέσματά τους ξεχωριστά (στους πίνακες αυτές οι δυνάμεις καταγράφονται ως ΔΑΠ*). Η νέα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές είναι το «Μπλόκο», ενώ σε ορισμένες σχολές τα ΕΑΑΚ κατέβηκαν με την ΑΡΕΝ(η περσινή κυβερνητική παράταξη που τώρα πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα) και είχαν την ονομασία «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία», ενώ σε άλλες κατέβηκαν μόνα τους.
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Τετάρτης περιλαμβάνουν 191 συλλόγους από τους 199 των πανεπιστημίων και 59 συλλόγους από τους 67 των ΤΕΙ. Πέρα από το Πάντειο και το Πολιτικό της Νομικής, όπου διακόπηκαν οι εκλογές, από το αποτέλεσμα των πανεπιστημίων λείπει ακόμα ο Σύλλογος του Γεωλογικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου για την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένη φοιτητική εκπαιδευτική εκδρομή και οι εκλογές θα διεξαχθούν την επόμενη βδομάδα, ενώ λείπουν και άλλοι πέντε σύλλογοι (ΑΣΟΕΕ, ΤΕΦΑΑ, Θεολογία και Κοινωνική Θεολογία Αθήνας, καθώς και ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), όπου το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αναγνωριστεί καθώς δεν τηρούνται οι όροι μιας ανόθευτης εκλογικής διαδικασίας, όπως συμβαίνει στους υπόλοιπους συλλόγους πανελλαδικά. Αντίστοιχα, στα ΤΕΙ λείπει ο Σύλλογος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, όπου οι εκλογές δεν έγιναν, ενώ λείπουν ακόμα 7 σύλλογοι όπου δεν εξασφαλίζεται το ανόθευτο της διαδικασίας (ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΣΔΟ Στερεάς Ελλάδας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ