Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΖΟΥΡΑ»:Γενική Συνέλευση την Κυριακή - Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους

Σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29 Μάη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του «Ζούρα» ώστε να αποφασίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Το Σωματείο καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας
να ανοίξει τις εγκαταστάσεις στην Τανάγρα στις 26 Μάη με νέο προσωπικό που είχε προσληφθεί από τον «ΝΙΤΣΙΑΚΟ».
Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, της επιχείρησης «ΖΑΒΕΛ» (συμφερόντων «Ζούρα»), οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε υποχρεωτική άδεια με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε παραγωγική διαδικασία και υπενοικιάστηκαν από τον «ΝΙΤΣΙΑΚΟ».
Όταν πήγε ο «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ» να ξεκινήσει την παραγωγή, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν να μπουν όλοι για δουλειά, παλιοί και νέοι. Ο «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ» απάντησε με μηνύσεις στην αστυνομία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Μπροστά στη μαχητική παρουσία των εργαζομένων, η παραγωγή τελικά δεν μπήκε μπροστά και ορίστηκε συνάντηση με την εργοδοσία του «ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ» στις 31 Μάη.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:
«Σε εγκαταστάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα που επίσης ανέλαβε τη διαχείριση ο "ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ" από τον "ΖΟΥΡΑ", αντίθετα με το ότι γίνεται στην Τανάγρα, κρατάει το παλιό προσωπικό που όμως σε εκείνες τις περιπτώσεις είχε ήδη ισοπεδωμένα δικαιώματα.
Σοβαρές ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις έχει η κυβέρνηση που έχει λάβει γνώση από τα τέλη του 2015 όμως τα σχέδια της εργοδοσίας συνεχίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο».
Το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του «Ζούρα» καλεί τα σωματεία του κλάδου και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με ψηφίσματα και κάθε άλλο τρόπο την ταξική τους αλληλεγγύη και να στηρίξουν τον αγώνα τους.
«Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, για την υπεράσπιση κεκτημένων δικαιωμάτων και αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Τους καλούμε να δηλώσουν την παρουσία τους στη συνέλευση της Κυριακής.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Διεκδικούμε:
  • Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, παλιών και νέων εργαζομένων.
  • Εφαρμογή σε όλους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
  • Καταβολή των δεδουλευμένων που ξεπερνάνε τους 6 μήνες.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».