Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Συσπείρωση στη ΠΑΣΕΒΕ, τη μόνη δύναμη ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής απηύθυνε η Αγωνιστική Ενότητα Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Βιοτεχνών Θεσσαλονίκης στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Σε ανακοίνωσή που μοίρασε στους αυτοαπασχολούμενους η Αγωνιστική Ενότητα σημειώνει:
Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιείται σε μια περίοδο βαρβαρότητας. Με ευθύνη των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, πραγματοποιείται μια συνολική επίθεση αφαίρεσης των κατακτήσεών μας.
Τσακίζονται με κάθε τρόπο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας.
Με αξιολογήσεις και μνημόνια μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη κάθε κατάκτησή μας για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την περασμένη Κυριακή ψηφίστηκε στη βουλή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το αντιασφαλιστικό-φοροληστρικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, ενταγμένο στις υποχρεώσεις του 3ου μνημονίου, το οποίο ψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα που χρόνια τώρα υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.
Με τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, εκτοπίζονται βίαια χιλιάδες επαγγελματίες και τη θέση τους θα καλύψουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια. Με το νομοσχέδιο αυτό διαλύεται παντελώς η Κοινωνική Ασφάλιση, ό,τι έχει απομείνει, υλοποιώντας το πάγιο αίτημα του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ να μετατραπεί η Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, καθώς και την παράδοση της Υγείας στα κοράκια-Ασφαλιστικές εταιρείες και μεγαλέμπορους της Υγείας, που καραδοκούν στη γωνία για να αρπάξουν τη λεία από την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
Με το φορολογικό, από τη μία διατηρούνται και ενισχύονται οι νόμιμες φοροελαφρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου και από την άλλη συνεχίζεται η φοροαφαίμαξη των μικρών επιχειρήσεων, των συναδέλφων, που βλέπουν να αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και να μειώνονται ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά τους.
Χιλιάδες συνάδελφοι θα εξαναγκαστούν να καταβάλλουν περίπου το 65% του εισοδήματός τους με λογικό αποτέλεσμα το κλείσιμο των βιβλίων, το λουκέτο και την ανεργία.
Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την «ελάφρυνση» του χρέους μέσω επιμήκυνσης μετά το 2018, οι υποσχέσεις για ανάκαμψη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το νέο «success story», αλά Τσίπρα αυτή τη φορά. Είναι το δόλωμα για να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος μας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται το μνημόνιο των μνημονίων, ο «αυτόματος κόφτης», που αποτελεί ένα μηχανισμό χειρότερο ακόμη και από τα προηγούμενα μνημόνια. Είναι ένα μνημόνιο διαρκείας χωρίς ημερομηνία λήξης, το οποίο θα αξιοποιείται ως «δαμόκλειος σπάθη» από όλες τις κυβερνήσεις με προεδρικά διατάγματα που δεν θα περνάνε καν από τη βουλή, για να πετσοκόβονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και να αυξάνονται οι φόροι, αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των «ματωμένων» πλεονασμάτων.
Μιλάνε για ανάπτυξη και αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, κυρίως, νέες φοροαπαλλαγές για τα μεγάλα συμφέροντα, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, επιδοτήσεις του «μισθολογικού κόστους» τους, επιδότηση του «επιχειρηματικού κινδύνου» τους και άλλα πολλά. Για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις ακόμη και αυτής της πρώτης κατοικίας.
Για να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει το Ασφαλιστικό-Φορολογικό νομοσχέδιο έκτρωμα, κατέφυγε σε άθλιες μεθοδεύσεις με την ψήφισή του το Σ/Κ.
«Άξιοι» συμπαραστάτες στο έργο της και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΒΣΘ που, καθοδηγούμενοι από την ΓΣΕΒΕΕ, ξεπούλησαν για άλλη μια φορά τον αγώνα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Ξεσκεπάστηκαν και αποκαλύφτηκε ο βρώμικος και σκοτεινός τους ρόλος.
Υποκριτές, παίζοντας σωστά το ρόλο τους, εξέδωσαν ανακοίνωση την Πέμπτη 5 Μαΐου για δήθεν ετοιμότητα σε 48ωρη Απεργία όταν καταθέσει η κυβέρνηση το Ασφαλιστικό στη βουλή προς ψήφιση, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρούσε στο συγκεκριμένο ατόπημα.
Σάπιοι μέχρι το μεδούλι, κρύφτηκαν και εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 6 Μαΐου για να κηρύξουν Απεργία  την Κυριακή 8 Μαΐου, για να δείξουν «πρόσωπο».
Οι μάσκες όμως έπεσαν και έδειξαν ποιους υπηρετούν. Δεκανίκια της κυβέρνησης, σπρώχνουν τους συναδέλφους στον αφανισμό. Δεν μπορούν, ούτε θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών.
Κεφάλαιο-ΕΕ-Κυβέρνηση τρόμαξαν από τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη, από την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη Απεργία. Εδώ και τέσσερις μήνες προσπαθούσαν να φέρουν το νομοσχέδιο στη βουλή και το έφεραν με διάφορες αλχημείες και μάλιστα, μέρα Κυριακή.
Συνάδελφε,-ισσα,
Γύρνα τους τη πλάτη, γύρνα σελίδα και δείξε τη δύναμή σου. Σ΄αυτήν βρίσκεται η ελπίδα για το σήμερα και το αύριο, για μας και τα παιδιά μας.
Το μεγάλο κεφάλαιο μας κήρυξε τον πόλεμο. Τους λέμε ως εδώ!
Δεν αποδεχόμαστε το νέο έγκλημα! Δε σταματάμε!
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων μας. Να γίνουν αποκούμπι και εργαλείο της πάλης μας. Με δυνατή οργάνωση και αλληλεγγύη, με κοινό αγώνα και συλλογική δράση μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια.
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη δική μας δύναμη. Σε συμμαχία με τους εργάτες, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, να ενισχύσουμε τη δική μας συμμαχία, το μοναδικό αντίβαρο απέναντι στο μαύρο μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ανατροπή της στρατηγικής κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος της ζωής των οικογενειών μας.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Συνάδελφε/-ισσα, αυτοαπασχολούμενε, μικρέ επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα, συσπειρωνόμαστε στη Π.Α.Σ.ΕΒΕ, στη μόνη δύναμη αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, ενώνουμε τη δύναμή μας στη πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και τα τσιράκια τους.
Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για να κρατήσουμε τη δουλειά μας και απαιτούμε:

·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Εδώ και τώρα ΔΩΡΕΑΝ Υγεία -Πρόνοια - αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
·         Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν. Άμεση αναπλήρωση όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα» και την ανακεφαλαιοποίηση.
·         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·         Κεφαλαιοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
·         Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
·         Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη.
·         Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξησή του στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
·         Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
·         Καμία αύξηση σε ΦΠΑ, πετρέλαιο, βενζίνη, τσιγάρα, καφέ, μπύρα, ίντερνετ, διανυκτέρευση σε  ξενοδοχεία. Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη άμεσης ανάγκης.

·         Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.