Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΜΕ:Καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους του Καρυπίδη

Την απαράδεκτη απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδη») για τριμερή συνάντηση με τους επιχειρηματικούς ομίλους που προχωρούν σε άνοιγμα καταστημάτων χωρίς τους εργαζόμενους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. 
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε αίτημα του πανελλαδικού σωματείου του "Καρυπίδη" για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στους διαδόχους - επιχειρηματικούς ομίλους που αυτές τις μέρες προσπερνούν αποφάσεις και νόμους, προχωρώντας σε άνοιγμα καταστημάτων χωρίς τους εργαζόμενους του "Καρυπίδη", η κυβέρνηση με μία απαράδεκτη απάντηση κρύφτηκε πίσω από την επιθεώρηση εργασίας.
Δεν προξενεί εντύπωση! Αντιθέτως η απάντηση της κυβέρνησης ευθυγραμμίζεται με την προ ημερών στάση της, όταν έστειλε ΜΑΤ και αστυνομικούς να προστατεύσουν την παράνομη μεταφορά εξοπλισμού και εμπορευμάτων, παίρνοντας σαφή θέση υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και κατά των εργαζόμενων που βρίσκονται απλήρωτοι και στον αέρα για πάνω από 1,5 χρόνο.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του "Καρυπίδη" και του κλάδου συνολικά, την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και το συνεχή εμπαιγμό και καλούμε το ΣΕΠΕ να κάνει άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή τη δουλειά του».