Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΕ:Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «λαγός» της κυβέρνησης και των εργολάβων

Σε ανακοίνωσή του για τις απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα χάνουν τη δουλειά τους μέσα σε μια νύχτα, ο Μπουτάρης, ως "λαγός" της κυβέρνησης και των εργολάβων, πετά στα σκουπίδια τους εργαζόμενους που έως σήμερα καθάριζαν την πόλη και παράλληλα ανακαλύπτει υποκίνηση από το ΠΑΜΕ.
Η μάχη για το μεροκάματο, η μάχη για μόνιμη και σταθερή εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων, απασχολεί κάθε εργατικό σπίτι. Η συνεχής κοροϊδία των συμβασιούχων εργαζόμενων από τη σημερινή κυβέρνηση,
αλλά και απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις έως σήμερα, οι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται με κάθε είδους ελαστική εργασία, είναι θύματα και όμηροι μιας πολιτικής που τους αντιμετωπίζει ως έξοδο, ως αναλώσιμους. Αντίστοιχα οι τομείς της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης αποτελούν νέα πεδία κερδοφορίας για τα κοράκια που περιμένουν καρτερικά, γι' αυτό και θέλουν να τις παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο.
Τα σωματεία που βρίσκονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί, δεν περιμένουν τον κάθε Μπουτάρη ή την κάθε κυβέρνηση για να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. 
Δεν ετεροκαθορίζονται, δεν τα διπλώνουν.
Το ΠΑΜΕ δεν κρύβεται, ούτε κάνει πίσω! 
Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Παλεύει για την ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο της καθαριότητας, αλλά και σε κάθε κλάδο που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. 
Καλεί όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους συμβασιούχους στους δήμους, μπροστά και στην απεργία την Πέμπτη 29/6».