Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Νέες επιστολές φαντάρων ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις ασκήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φαντάρους που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ενάντια στους επικίνδυνους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και την άσκηση «Noble Jump». Μετά τις επιστολές που δημοσιεύσαμε τις προηγούμενες από φαντάρους που υπηρετούν σε μονάδες του Έβρου, το Καπανδρίτη, το Καστελόριζο, ακολουθούν επιστολές από στρατιώτες που βρίσκονται σε μονάδες στην Αλεξανδρούπολη και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας.
Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους
μαζικούς φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος, της νεολαίας να πάρουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση  το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, και στην πορεία στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.
Με επιστολή, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στη Νατοϊκή άσκηση, ξεκαθαρίζοντας ότι κανένας τους δεν επιθυμεί να δοθεί βοήθεια προς τους φονιάδες των λαών. Στην επιστολή αναφέρουν:
«Εμείς, οι στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας απέναντι στη Νατοϊκή άσκηση που η προετοιμασία της λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας εδώ και μια βδομάδα.
Είναι πρόκληση η συγκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της άσκησης και η φιλοξενία των Νατοϊκών. Κανένας από εμάς δεν επιθυμεί να δοθεί βοήθεια προς τους φονιάδες των λαών.
Δεν επιθυμούμε την αλλαγή των υπηρεσιών μας ώστε να μετατραπούμε σε υπηρετικό προσωπικό.
Καμία ανοχή στις από κοινού Νατοϊκές επεμβάσεις και ασκήσεις των ιμπεριαλιστών.
Είμαστε φαντάροι που ήρθαμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας και όχι να υπηρετήσουμε αυτούς που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών παιδιών, αυτούς που έχουν αιματοκυλήσει λαούς και λαούς.
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά».
Αντίστοιχα, με επιστολή τους, φαντάροι και από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας  διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση.
«Εμείς, οι στρατιώτες του ΚΕΠΒ Θήβας που υπηρετούμε τη θητεία μας, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας με αφορμή τη Νατοϊκή άσκηση "Noble Jump" που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία.
Στο πλαίσιο της άσκησης παραχωρούνται εδάφη της πατρίδας μας για τη διέλευση Νατοϊκών στρατευμάτων (από την Αλβανία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και άλλες χώρες), αλλά και στρατώνες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άσκηση του ΝΑΤΟ. Αυτά στην πράξη σημαίνουν ότι υπονομεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του ελληνικού λαού και υποτάσσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών.
Μοναδική αποστολή μας, εμάς των στρατιωτών που υπηρετούμε τη θητεία μας, είναι η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Το ΝΑΤΟ από την άλλη δεν αναγνωρίζει σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, θεωρεί το Αιγαίο γκρίζα ζώνη, η παρουσία του εκεί έχει πάει χέρι-χέρι με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας. Γι' αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νατοϊκή άσκηση "Noble Jump" και απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων».
Το Γραφείο Τύπου