Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΕ:Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Παλεύουμε για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα στη ζωή, στις σπουδές και τη δουλειά !
Κράτα τον στόχο καθαρό! Κράτα το μυαλό σου καθαρό!
Νέα, νέε εργαζόμενε, άνεργε, σπουδαστή φοιτητή,
Τη στιγμή που καθημερινά γίνεται νόμος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η απαγόρευση όλων όσων έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και κύρια οι νέοι, γενικεύεται η ανασφάλιστη εργασία, η ημιαπασχόληση με συμβάσεις ενός μήνα και υπο-κατώτατους μισθούς, παραμένει η ανεργία στο 40% για τους νέους, μεγαλώνουν τα εμπόδια της πρόσβασης στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή και τις διακοπές.
«Ελεύθερα» και με την «προστασία» γιατρών σε ειδικούς «κλιματιζόμενους χώρους»,
τα «shootingrooms», η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί την χρήση ναρκωτικών, ως όχημα για τη νομιμοποίησή της. Δεν δίνει το δικαίωμα στους νέους να εργαστούν με μισθούς και δικαιώματα που καλύπτουν της ανάγκες τους, ούτε για υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν, ούτε καν για να αθληθούν ή να πάνε διακοπές. Αλλά για να κάνουν χρήση ναρκωτικών!
Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή
Τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή
Τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας που βρίσκονται ακόμα στα θρανία, οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι να μην δεχτούν να γίνουν μέρος αυτού του δρόμου, να γίνουν χειροκροτητές της φιέστας και των αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ. Αντίθετα να διαλέξουν το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από τα Σωματεία τους για να απαιτήσουν όλα όσα τους ανήκουν.
Το ΠΑΜΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην εξάρτηση από κάθε είδους ναρκωτική ουσία.
Δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, γιατί δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες που σε στρέφουν στη χρήση. Δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή» εξάρτηση.
Ένα στα 9 άτομα που δοκιμάζουν κάνναβη αναπτύσσουν εξάρτηση από αυτήν. Στους έφηβους η αναλογία είναι 1 της 6. Στην Ευρώπη η κάνναβη είναι η ουσία για την οποία ζητούν θεραπεία όσοι έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα, δηλαδή για 8 στα 10 άτομα κάτω των 20 ετών. Ο αριθμός των χρηστών κάνναβης που ξεκίνησαν θεραπεία για πρώτη φορά, αυξήθηκε συνολικά από 43.000 το 2006 σε 76.000 το 2015. Η κάνναβη αλλοιώνει την αντίληψη, επηρεάζει την προσοχή, την κρίση, την ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη μάθηση και τις εκπαιδευτικές επιδόσεις.
Είναι ψέμα πως οι αντιαπαγορευτικές προσεγγίσεις έχουν θετικά αποτελέσματα όπου δοκιμάζονται. Η πραγματικότητα είναι ότι η χρήση ναρκωτικών, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες εκτοξεύεται. Στην Ολλανδία έχουν εκτοξευτεί οι χρήστες ναρκωτικών, το ίδιο κι όπου νομιμοποιήθηκε η κάνναβη, είτε για «ιατρικούς», είτε για «ψυχαγωγικούς» λόγους. Η νόμιμη χορήγηση ναρκωτικών πουθενά δεν καταπολέμησε την εγκληματικότητα, αντίθετα θεσμοθετεί την αναπαραγωγή της εξάρτησης, του κοινωνικού ελέγχου, του κοινωνικού αποκλεισμού των εξαρτημένων.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, τους Συλλόγους Σπουδαστών των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ, τα 3μελή και 7μελή στις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, τις Λαϊκές Επιτροπές να δυναμώσουν την παρέμβαση στους χώρους που ζει και εργάζεται η νεολαία, να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες ώστε να φτάσουν οι θέσεις και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, να ισχυροποιηθεί το μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, να φτάσει στους νέους εργάτες η πρόταση αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ουσία, σε κάθε είδους εξάρτηση.

Διεκδικούμε
  • Πρόληψη – απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.
  • Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, της σχολές, το στρατό, της χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας. 
  • Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ

http://www.pamehellas.gr/