Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας: Απαράδεκτη απόφαση για το νέο χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης


                     ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΟΥΜΠΑΣ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Τόσο η εισήγηση του δημοτικού σύμβουλου Γ. Δημαρέλου, εντεταλμένου της διοίκησης Μπουτάρη σε θέματα κυκλοφορίας, όσο και οι τοποθετήσεις των κοινοτικών συμβούλων της- πλειοψηφούσας- παράταξης Μπουτάρη επιβεβαίωσαν ότι η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ένα νέο χαράτσι που, όπως και όλα τα άλλα, παρουσιάζεται ως «αναγκαιότητα» για τη λειτουργία του Δήμου και του κράτους και ως μέσο «εκσυγχρονισμού», «ανάπτυξης» και «βελτίωσης» της ζωής των λαϊκών οικογενειών. Και αποκάλυψαν ότι οι οδοί Λαμπράκη,ΚλεάνθουςΔιογένουςΑρτάκηςΑπόλλωνοςΜπότσαρη, όπου η αρχική μελέτη πρότεινε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, αναφέρονται ενδεικτικά· ότι υπάρχειπροοπτική για επιβολή του μέτρου σε περισσότερους δρόμους της Τούμπας !!
Ο κοινοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης πρότεινε να μην εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση, να μην εμπορευματοποιούνται οι δημόσιοι χώροι. Στήριξε τις διεκδικητικές θέσεις της Λαϊκής Επιτροπής για δημιουργία επαρκών, δωρεάν χώρων στάθμευσης και δημόσιων σύγχρονων αστικών συγκοινωνιών για τον λαό, για να σταματήσουν να λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες ως επιχειρήσεις ή να εκχωρούνται σε ιδιώτες. Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη δική του παρέμβαση, τόνισε ότι ο Δήμαρχος και η διοίκησή του (κάνοντας ακριβώς ό,τι και οι προκάτοχοί τους) δεν διεκδικούν τα παρακρατηθέντα από το κράτος έσοδα του Δήμου, αλλά ζητούν από τις, ήδη γονατισμένες, λαϊκές οικογένειες να τα αναπληρώνουν με τέλη, φόρους και νέα μέτρα, όπως αυτό της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Οι εκπρόσωποι της παράταξης Γκιουλέκα στην Δ΄Δημοτική Κοινότητα, παρά τις φιλολαϊκές κορώνες τους, απέφυγαν να πάρουν καθαρή θέση- και ευθύνη- προτείνοντας συζητήσεις με τους δημότες ή δημοψήφισμα για το ζήτημα.
Η απόφαση-γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσ/νίκης ήταν πρόταση της προέδρου του Συμβουλίου της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας (προέρχεται από την παράταξη Μπουτάρη): 6μηνη «πιλοτική εφαρμογή»(!!) του μέτρου. Υπερψηφίστηκε από τους υπόλοιπους εκπροσώπους της παράταξης Μπουτάρη, οι οποίοι προφανώς υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και θέλουν να μας πείσουν ότι ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος, μετά από διεθνή διαγωνισμό, θα δεχτεί να το κάνει «δοκιμαστικά» για 6 μήνες!
Τουμπιώτες, Τουμπιώτισσες
Μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια της διοίκησης του δήμου για το νέο χαράτσι. Αρκεί ο καθένας από εμάς να κάνει το βήμα. Να αποφασίσουμε για μορφές αντίδρασης, συλλογικές και οργανωμένες. Οι εξελίξεις, τα όσα επέβαλαν και σχεδιάζουν να επιβάλουν ΕΕ, κυβερνήσεις και Δήμοι του κεφαλαίου δείχνουν ότι χρειάζεται κοινός αγώνας εργαζόμενων, ανέργων, μικρών αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, νέων για να διεκδικήσουμε καθετί, μικρό και μεγάλο, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες για να μην εφαρμοστεί το νέο χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης, όπως και θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε κάθε επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή μας»