Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Κατσέλης» Εργαζόμενοι : Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας


Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι της αρτοβιομηχανίας «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία NURTIART (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ΠΛΑΖΑ) πετώντας στο δρόμο περίπου 500 εργάτες. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Δαυίδ, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης η οποία θα εκδικαστεί στις 18 Σεπτέμβρη.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν τριμερή συνάντηση, αίτημα στο οποίο η ηγεσία του υπουργείου δεν απάντησε ωστόσο κάτω από την πίεση των εργαζομένων και της ταξικής τους Ομοσπονδίας ορίστηκε για τις 4 το απόγευμα συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στο πλευρό των εργαζομένων του ομίλου «Nutriart» η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών
Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.
Στο μεταξύ, η εργοδοσία συνεχίζει τις απόπειρες για να διασπάσει τους εργαζόμενους. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις μια μέρα μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει το εργοστάσιο, μια μικρή μερίδα εργαζομένων γνωστοποίησε τη σύσταση ενός διασπαστικού εργοδοτικού σωματείου. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως η εργοδοσία θα αξιοποιήσει κάθε μηχανισμό προκειμένου να προχωρήσει τα σχέδιά της.
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών
Την εργοδοσία του Ομίλου «ΝUΤRIAT» συμφερόντων Δαυίδ για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης όλων των επιχειρήσεών του καταγγέλλει και καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους, να μην γίνει καμία απόλυση και καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.