Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.Μια σειρά ομοσπονδίες,συνδικάτα, σωματεία, ενώσεις καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους την κυβέρνηση, το κράτος του Ισραήλ για το έγκλημα που διαπράττει εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, στη  Λωρίδα της Γάζας. Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά - Γάλα στην ανακοίνωσή του σημειώνει:«Με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΕΕ οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν αμάχους και παιδιά επικαλούμενοι τον κίνδυνο χτυπήματος από τρομοκράτες.Όμως δεκαετίες τώρα οι ίδιοι τρομοκρατούν, δολοφονούν και αιματοκυλούν  έναν ολόκληρο λαό γιατί απαιτεί το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα και ανεξαρτησία.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, συνολικά την εργατική τάξη της χώρας μας να καταδικάσει το έγκλημα που διαπράττεται στη Μέση Ανατολή, να εκφράσουν εμπράκτως  την αλληλεγγύη τους, να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων.Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δολοφονία του παλαιστινιακού λαού».  

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων μεταξύ άλλων επισημαίνει:«Η Μέση Ανατολή πάντα ήταν χώρος αντιπαράθεσης των μονοπωλίων με μόνα θύματα τους λαούς της περιοχής. Η λογική ''των ίσων αποστάσεων'' και της εξίσωσης του ''θύτη'' με το ''θύμα'' που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των κρατών ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των λαών. Εξάλλου, η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της επέμβασης των ΗΠΑ - ΕΕ και στην Ουκρανία.

Το σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» αποτυπώνει ακριβώς αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, για άλλη μια φορά, αυτό επιβεβαιώνει. Ειδικά τούτη τη στιγμή που προετοιμάζεται και η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων πρέπει κάθε εργάτης, σε κάθε χώρο δουλειάς , να δημιουργεί κλίμα ξεσηκωμού γιατί ό,τι δεν καταφέρνουν οι ιμπεριαλιστές με την «ειρήνη» τους ,το καταφέρνουν με τον πόλεμό τους. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από αυτήν την κατάσταση είναι να ξεσηκωθεί και να πάρει την τύχη στα χέρια της, ώστε μια και καλή να αποτινάξει από πάνω της τα δεσμά που της επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και  τα μονοπώλια και να οικοδομήσει μια κοινωνία όπου «τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν στην παραλία της κάθε Γάζας χωρίς το φόβο των ρουκετών».

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Σερρών μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Οι Συνταξιούχοι όπως και όλος ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με τη δυσκολία που έχει η κυβέρνηση και τα συμφέροντα των αστών που εξυπηρετεί, τασσόμαστε καθαρά υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και απαιτούμε άμεσα:
Να σταματήσει το αιματοκύλισμα και η δολοφονία των αμάχων από το Ισραήλ.
Να σταματήσει ο εποικισμός.
Να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής.
Να πάψει η κατοχή.
Να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο, πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος - μέλος του ΟΗΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ είτε αυτές είναι στρατιωτικές είτε οικονομικές είτε πολιτικές
Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί γραμμή "ίσων αποστάσεων" ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό,οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.
Τέλος, καλούμε το σύνολο του ελληνικού λαού και της νεολαίας στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που αυτήν τη στιγμή σφάζεται κυριολεκτικά, άμαχοι και παιδιά, από την επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτεί να σταματήσει τώρα η δολοφονία του παλαιστινιακού λαού τονίζοντας:

«Η λογική ''των ίσων αποστάσεων'' και της εξίσωσης του ''θύτη'' με το ''θύμα'' που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των κρατών ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των λαών. Εξάλλου, η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της επέμβασης των ΗΠΑ - ΕΕ και στην Ουκρανία».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ - Αττικής καλεί τους εργαζομένους του κλάδου να καταδικάσουν το έγκλημα που διαπράττεται και να σταθούν στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.