Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης στα κεντρικά του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Ιουλίου το πρωί η Γραμματεία Μεταφορών Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΜΕ μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης στα κεντρικά του ΟΑΣΘ (οδός Παπαναστασίου), ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα ενώ μοίρασαν και ανακοίνωση με τα αιτήματά
τους.Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γραμματείας Μεταφορών Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΜΕ:

«Είναι μια περίοδος που η αντιλαϊκή επίθεση παίρνει τη μορφή καταιγίδας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αφορά το σύνολο της ζωής τους. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινούνται και οι εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, στον ΟΑΣΘ.

Εξελίξεις που περιλαμβάνουν, αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων. Αύξηση ηλικίας τους στόλου από τα 15 χρόνια που είναι σήμερα στα 20 χρόνια που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν παλαιά και -από ότι δείχνει η εμπειρία- κακοσυντηρημένα λεωφορεία. Τροποποιήσεις - κόψιμο - δρομολογίων. Μεταφορά των προστίμων στην εφορία.

Δεμένα με νέο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων θα καλεστούν να τις πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

902.gr