Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ταλαιπωρία για 2.000 επιβάτες δύο πλοίων στη Ραφήνα

Πολύωρη ταλαιπωρία για περισσότερους από δυο χιλιάδες επιβάτες δυο πλοίων, λόγω ατυχήματος που συνέβη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας.Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, 10 ΙΧ και πέντε φορτηγά, έσπασε κάβος λόγω των δυσμενών καιρικών
συνθηκών. Στη συνέχεια, παρασυρόμενο από τους ανέμους έκοψε την αριστερή άγκυρα του δεμένου πλοίου «Σουπερφέρι ΙΙ» και ακολούθως έμπλεξε η δεξιά άγκυρα στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την προβλήτα.

Σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του «Θεολόγος» στο λιμάνι, προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβάτες του.

Οι 659 επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου, που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07.05 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το δρομολόγιο στις 07.50 του «Σουπερφέρι ΙΙ» για τα ίδια νησιά έγινε με καθυστέρηση μέχρι να επανατοποθετηθεί η αριστερή άγκυρα. Με το «Σουπερφέρι ΙΙ» πρόκειται να ταξιδέψουν 1.400 επιβάτες.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων από τα νησιά, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα της απαγόρευσης του απόπλου όταν υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ από τις 19/6/2014. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

902.gr