Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Διερύνονται τα σκληρά μέτρα που συζητούνται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας

Με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία των επόμενων σκληρών μέτρων, συνεχίζονται οι επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας.Το πρωί το κλιμάκιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών συναντάται με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και θα ακολουθήσουν επαφές με τους υπουργούς Υγείας Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.Εκτός από τα προαπαιτούμενα, οι διαπραγματεύσεις
επικεντρώνονται σε μια σειρά μέτρα - φωτιά, που θα προωθηθούν το φθινόπωρο. Στη συνάντηση με τον Γιάννη Βρούτση θα συζητηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, το ασφαλιστικό και οι νέες ανατροπές στα εργασιακά, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων.

Ήδη από τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, προέκυψε ότι έχει διευρυνθεί η γκάμα των μέτρων που συζητούνται. Το κλιμάκιο της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης των δεύτερου πακέτου των έξι προαπαιτούμενων και ειδικά για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Ωστόσο έβαλε στο τραπέζι την επέκταση του χαρατσιού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης τουλάχιστον μέχρι το 2015, την κάλυψη των «απωλειών» από τις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολόγια και το πάγωμα των όποιων φοροελαφρύνσεων.

Στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Αναμένεται να συζητηθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

902.gr