Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

IKA : «Μαϊμού» τα στοιχεία του ΙΚΑ για τους ...τυφλούς-«μαϊμού»

Σε διορθωτική ανακοίνωση σχετικά με τους πραγματικούς αριθμούς των επιδοματούχων τυφλότητας στην Κάλυμνο προέβη σήμερα η διοίκηση τουΙΚΑαναθεωρώντας προς τα κάτω τα σχετικά στοιχεία. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ στις 19/7 είχε αναφερθεί 

ότι είχαν κληθεί για επανέλεγχο 156 άτομα, ότι εξετάσθηκαν οι 152 εκ των οποίων οι 100, το65,79%, κρίθηκαν ως μη τυφλοί.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ισχυρίζεται ότι «από λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών δημοσιοποιήθηκαν εσφαλμένα στοιχεία σε ό,τι αφορά τους μη δικαιούχους χορήγησης επιδόματος τυφλότητας.

 Συγκεκριμένα, από τη διεξοδική επανεξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι στο Εξεταστικό Κέντρο Καλύμνου, από τους 89 κληθέντες για επανεξέταση, προσήλθαν τελικά 80 εκ των οποίων οι 28 κρίθηκαν ως μη τυφλοί (ποσοστό 35%)».

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσθέτει πως σε ό,τι αφορά τη γνωστοποίηση των λανθασμένων στοιχείων «έχει κινηθεί διαδικασία διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών».


Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το όλο θέμα με τις συντάξεις-«μαϊμού»,

 η κυβέρνηση κατά διαστήματα το αξιοποιεί προκειμένου να προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων και των επιδομάτων, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. 

πηγη: 902.gr