Τις δύο τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό συμπόσιο του ΑΠΘ με θέμα «Ποια Ελλάδα;». Στο συμπόσιο αυτό έγιναν τέσσερις ενότητες με θέματα: «Ποια Ανάπτυξη;», «Διακυβέρνηση», «Ποια Κοινωνία;» και η ενότητα «Ποιο Περιβάλλον;». Σε αυτές τις ενότητες, μπήκαν πλευρές για το πώς ουσιαστικά τα πανεπιστήμια είναι αναγκαίο να συνδεθούν με τις επιχειρήσεις και αυτό κυρίως διότι λόγω της κρίσης αυτής, τα λεφτά
από το κράτος δε φτάνουν ώστε να συντηρηθεί το πανεπιστήμιο από μόνο του και χρειάζεται τη χρηματοδότηση.
Στο συμπόσιο αυτό συμμετείχαν πανεπιστημιακοί καθηγητές ενώ στο κοινό βρέθηκαν και επιχειρηματίες, όπως επίσης καλεσμένοι ήταν και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Στο συμπόσιο παρέμβαση έκανε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τα ΔΣ των τμημάτων.
Στην παρέμβαση αυτή τονίστηκε ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι εκρηκτική, με μέλλον για τις σχολές πανεπιστήμια ΑΕ και φοιτητές πελάτες σε μία σειρά μέτρα που πάρθηκαν και εφαρμόζονται όπως αυτό της ιδιωτικοποίησης της λέσχης του ΑΠΘ και με έναν αριθμό φοιτητών ελάχιστο στις εστίες σε μια τέτοια περίοδο που ένας φοιτητής δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με τέτοια έξοδα στις σπουδές του και τις παρατάει. Επίσης, το ΜΑΣ δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα και θα οργανώσει την πάλη των φοιτητών προκειμένου αυτά τα πανεπιστήμια που ονειρεύονται να μη γίνουν πραγματικότητα και ότι παλεύει καθημερινά για παιδεία και έρευνα για τους φοιτητές και το λαό και για πανεπιστήμιο στις υπηρεσίες του και όχι στις υπηρεσίες του κεφαλαίου.