Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σχόλιο του Γ. Δελή, υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του Μάη, προέβη σε σχόλιο για τον υποψήφιο της ΝΔ Σ. Καλαφάτη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Πρόθυμος να υπηρετήσει πιστά τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη ΔΕΘ εμφανίστηκε ο

υποψήφιος με το συνδυασμό που στηρίζει η ΝΔ και βουλευτής της Σ. Καλαφάτης.

Σε συνάντησή του με τη Διοίκηση της ΔΕΘ "έταξε" στους εκπροσώπους της ότι θα βρουν νέα πεδία κερδοφορίας, με τη δημιουργία "χώρων άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού" στις εκτάσεις της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του λαού για αθλητισμό και ψυχαγωγία. Την ίδια στιγμή στερούν από το λαό και τη νεολαία το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στον Αθλητισμό, την πρόσβαση στον Πολιτισμό, που θεωρούνται πολυτέλεια, μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.

Υπάρχει πλούσια πείρα από τέτοιου είδους "στρατηγικές συνεργασίες". Οι Τοπικές Διοικήσεις, αποτελώντας μέρος της Κεντρικής Διοίκησης, εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, ιδιωτικοποιώντας Αντώνης Κούκουραςυπηρεσίες και, παράλληλα, με τη λογική της ανταποδοτικότητας, επιβαρύνουν τις λαϊκές οικογένειες.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο δήμος θα παρέχει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες της ΔΕΘ μέσα από γενναίες επιδοτήσεις ώστε να ολοκληρώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και θα φορτώσει τα βάρη στο λαό της περιοχής με την ένταση της φορομπηχτικής πολιτικής. Και από την άλλη, η πρόσβαση στους χώρους αυτούς κάθε άλλο παρά ελεύθερη θα είναι, αφού θα κοστολογείται ακριβά.

Ο Σ. Καλαφάτης είναι έτοιμος να συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων που καμία σχέση δεν έχει με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά υπηρετεί πιστά το μεγάλο κεφάλαιο με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Σ. Καλαφάτης συναγωνίζεται τον Γ. Μπουτάρη στο ποιος θα δώσει τα περισσότερα στους μεγάλους επιχειρηματίες, για το ποιος θα καταστήσει καλύτερα το δήμο υπηρέτη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο λαός θα πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του, να τους καταδικάσει και στην κάλπη, στηρίζοντας με την ψήφο του τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές».

www.902.gr