Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη: Περιοδεία του Σ. Ζαριανόπουλου στην ΕΥΑΘ.Nα μην πούμε το νερό νεράκι.(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης περιόδευσε την Τετάρτη το πρωί ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους με την  ψήφο τους στο ΚΚΕ  να επενδύσουν στους αγώνες τους, να τους δυναμώσουν, να τους θωρακίσουν.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος τόνισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της Ενέργειας, των μεταφορών, των λιμανιών, των

αεροδρομίων αποτελούν στρατηγική επιλογή της ΕΕ. Αυτή την πολιτική υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Συνδέει ένα κοινό όραμα όλα τα κόμματα που υπερασπίζονται τον ευρωμονόδρομο, το κοινό όραμα της ΕΕ, που είναι εφιάλτης για τους εργαζόμενους.

Εμείς επιμένουμε. Αν θες να πας κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν αρκεί μόνο να αγωνιστείς, που βέβαια είναι η βάση για να προχωρήσεις μπροστά γιατί χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να κάνεις και πολιτικές επιλογές. Χρειάζεται να επενδύεις και τον αγώνα σου να τον δυναμώνεις και να τον θωρακίζεις με την πολιτική σου επιλογή. Να μη φοβηθούμε. Την αγανάκτηση να την εκφράσουμε και πολιτικά, καταδικάζοντας όποιο κόμμα υποστηρίζει την ψυχή της ΕΕ, υπερψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος ειδικά στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τόνισε ότι το 1999 όταν πρωτοξεκίνησε η διαδικασία ιδιωτικοποίησής της, μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εναντιώθηκαν, λέγοντας όχι στην ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή. Στη συνέχεια πέρασε, χωρίς καμία αντίδραση και με ευθύνη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, η ιδιωτικοποίηση του 26% των μετοχών της ΕΥΑΘ, στο όνομα ότι το κράτος διατηρεί την πλειοψηφία. Και τώρα προωθείται η πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών.

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που προετοιμάζουν φορείς και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι δεν διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, αλλά με τη μορφή που αυτή θα προχωρήσει. Προέτρεψε το λαό με την ψήφο του στις εκλογές να τοποθετηθεί για το σύνολο των προβλημάτων του, ανάμεσα σε αυτά και για το πρόβλημα του νερού. Με την ψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ να εκφραστεί γνήσια η λαϊκή αντίθεση ώστε να μην πούμε το νερό νεράκι.

http://www.902.gr/eidisi/ekloges-mais-2014/43683/thessaloniki-periodeia-toy-s-zarianopoyloy-stin-eyath-video