Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο της απεργίας τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο λειτουργεί σε όφελος των

μεγάλων αλυσίδων εμπορίας τροφίμων και οδηγεί σταδιακά στην εξάλειψη των λαϊκών, γεγονός αρνητικό και για τους αγρότες, αλλά και για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, που θα δουν τις τιμές των τροφίμων να εκτοξεύονται.

Στο πλευρό των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών βρίσκεται και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Γίνεται καθαρό ότι η πολιτική της ΕΕ είτε την εκφράζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε η τρόικα, είτε ο ΟΑΣΑ, είτε οι κάθε λογής ευρωλάγνοι είναι εχθρική για την πλειοψηφία του λαού. Βασική επιδίωξη της ΕΕ είναι η απαγόρευση κάθε αγροτικού προϊόντος σε χύμα μορφή και χωρίς επωνυμία. Στα σκαριά βρίσκεται και η απαγόρευση παραγωγής και εμπορίας χύμα ελαιολάδου, τσίπουρου, κρασιού κλπ.

Το νομοσχέδιο για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων λαϊκατζήδων στοχεύει στον σταδιακό εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικροπαραγωγών από τις λαϊκές αγορές, για να καταβροχθίσουν το μερίδιό τους στην αγορά φρούτων και λαχανικών».