Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα της Γραμμ. Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αυτές τις μέρες ,στην τριήμερη συζήτηση στη
βουλή ακούσαμε πολλές υποσχέσεις, μεγαλοστομίες και φαμφάρες για να κρύψουν την αλήθεια, την πραγματικότητα που βιώνουμε και αυτά που μας επιφυλάσσουν για τη συνέχεια. Πίσω από τα μεγάλα λόγια, έστελναν στο λαό ένα μήνυμα, "μάθε να ζεις με τα λιγότερα και μην απαιτείς, για να σωθεί ο τόπος, δηλαδή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες, τα μονοπώλια".
Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 που κατέθεσε η κυβέρνηση φαίνεται καθαρά ποιος είναι ο στόχος τους. Μιλάνε για ανάκαμψη της οικονομίας αλλά μια ανάκαμψη μόνο για τους λίγους ενώ για τα λαϊκά νοικοκυριά θα συνεχίσουν την ίδια βάρβαρη πολιτική, μας θυσιάζουν για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης , η εφαρμογή των οδηγιών της Ευρωπαικής Ένωσης οδήγησε 230.000 συναδέλφους μας στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, δημιούργησε χρέη στους μισούς και πλέον αυτοαπασχολούμενους , όρισε εμάς και τα παιδιά μας ανασφάλιστους. Τώρα δεχόμαστε απειλές με τις κατασχέσεις της κατοικίας και του επαγγελματικού εξοπλισμού μας και δεν είμαστε μακριά που θα γίνει πράξη αφού σε μερικούς μήνες θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Οι θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Υπόσχονται φοροελαφρύνσεις και μείωση της φορολογίας του 26% -ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ- το μέτρο αυτό επεκτείνεται και στους μισθωτούς που συμπληρώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους με έσοδα από "μπλοκάκι", αγρότες, εργαζόμενους που λαμβάνουν παροχές σε είδος, αλλά και όσους αποκτούν πενιχρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, όπως οι φοιτητές. Μιλάνε για μείωση του φόρου αλληλεγγύης τη στιγμή που έπρεπε να καταργηθεί. Μιλάνε για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 0,30 λεπτά/λίτρο(1,10€) τη στιγμή που δεν μπορούμε να το αγοράσουμε ούτε και με 0.50 λεπτά/λίτρο. Μας οδηγούν στο σφαγείο για να σώσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών, του μεγάλου κεφαλαίου με υπόδειξη και εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν καλά.
Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών φορέων των κλάδων μας μένουν απαθείς θεατές υπερασπίζοντας τις καρέκλες τους και την πολιτική κατεύθυνση που υποστηρίζουν, αφήνοντας εμάς στο έλεος του αφανισμού και της εξαθλίωσης. Δεν θέλουμε και δε χρειαζόμαστε τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ -ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ
Αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα, αυτοκινητιστή, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ σε καλεί την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Η λύση βρίσκεται στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση, στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας! Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας. Μέσα σ’ αυτή χωράνε οι ανάγκες των ανέργων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Βάζουμε πλάτη για να μη μείνει μόνος του στην κρίση ο άνεργος! Να μη μείνει η οικογένειά του χωρίς φαγητό, θέρμανση, ρεύμα. Να μη χάσει το σπίτι του, να μην πέσει στα νύχια των "φιλάνθρωπων". Να μη μείνει χωρίς φάρμακα και γιατρό, να μη μείνει αβοήθητο το παιδί του. Η θέση κάθε άνεργου συναδέλφου είναι μέσα στον αγώνα. Εκεί θα δώσει τον αγώνα του, εκεί θα πάρει δύναμη για τον αγώνα.
Μαζί παλεύουμε για σταθερούς όρους εργασίας, για αυξήσεις στα μεροκάματα, στις συντάξεις, για κοινωνική ασφάλιση, για δωρεάν υγεία και περίθαλψη -ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Αυτό το συλλαλητήριο μας χωρά και μας αφορά όλους!
ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ – ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 12.00 μμ».