Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Bloomberg»: Πιθανή λήψη μέτρων στη Γερμανία λόγω ενδείξεων για ύφεση

Τη λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης εξετάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Bloomberg» καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η γερμανική οικονομία κινδυνεύει να μπει σε ύφεση.
«Υπάρχει κάποιο περιθώριο για μέτρα υποβοηθητικά της ανάπτυξης», δήλωσε ο Μίκαελ Φουκς, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του
Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άγκελα Μέρκελ. Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,6%, με σκοπό να ωφεληθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι κατά 6 δισ. ευρώ.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που συγκυβερνά μαζί με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών για υποδομές. Χαρακτηριστικά ο Λόταρ Μπίντινγκ, βουλευτής του SPD, δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερες δαπάνες για υποδομές και πως «αυτό μπορεί να γίνει δυνατό, μόνο αν απομακρυνθείς από το δόγμα για τα ελλείμματα».
Φαίνεται πως η μεγαλύτερη οικονομία της Γερμανίας αντιμετωπίζει προβλήματα και όπως σημειώνει η εφημερίδα «Handelsblatt», κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα αναμένεται να αναθεωρήσουν σημαντικά τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη στο 1,3% για το 2014 και 1,2% για το 2015 από τις προηγούμενες προβλέψεις τους για ρυθμούς ανάπτυξης 1,9% το 2014 και 2% το 2015.